Dersom du bruker drone til næring og nytte, er du pålagt å ha ansvarsforsikring.
Foto:Anders Martinsen

Droneforsikring – alt du trenger å vite

Vi svarer på de viktigste spørsmålene du har om droneforsikring.
UAS Norway

Må jeg ha droneforsikring?

Hvis du bruker drone til næring og nytte er du pålagt å ha ansvarsforsikring iht forordning EC785/2004.

Les også: Droneforsikring: billig og best

Hvem tilbyr droneforsikring?

Det er i dag få forsikringsselskap som tilbyr droneforsikring, og UAS Norway er Norges eneste totalleverandør. Vi tilbyr både den enkleste ansvarsforsikring og den komplette kaskoløsningen. Les mer om den her. Vi oppfordrer alle til å undersøke tilbudet hos andre forsikringsselskap også.

Hva koster det?

Vi tilbyr det vi mener er Norges beste og billigste droneforsikring. Prisen er fra kr. 1190,- som gjelder opptil to droner på inntil tre kilo.

Hva dekker forsikringen?

Vi tilbyr tre forskjellige typer forsikring. Ansvarsforsikring, bakkekasko som dekker lagring og transport, samt full kasko, som også inkluderer gjenoppretting av data. I tillegg får du en gratis fingerforsikring som dekker skader på fingre med inntil 100 000 kroner.

Kan jeg få hjelp når jeg lurer på noe?

Ja, det kan du – og det er helt gratis. Trenger du hjelp til å oppgradere medlemskapet ditt, kan du ta kontakt direkte med UASN. Dessuten: Mona Hansen er Norges mest erfarne på droneforsikring, og vårt kontaktpunkt i forsikringsselskapet Starr Companies. Hun svarer på alle slags spørsmål fra våre medlemmer.

Hvordan bestiller jeg?

Det er veldig enkelt, og går veldig fort. Logg inn på medlemssidene på UAS Norways nettsider. Legg inn informasjon om din virksomhet og dronen(e) du ønske å forsikre.

Velg type forsikring, og klikk «bestill». Prosessen er gjort på to minutter.

Trenger jeg være medlem hos UAS Norway?

For å få tilgang til vårt tilbud, må du være medlem. Det kan du bli her. Men selv om vi mener vi tilbyr Norges beste droneforsikring, så fins det også andre muligheter.

Kan man få forsikring med privat medlemskap?

Nei, privatmedlemskap og studentmedlemsskap gir ikke tilgang. Du må registrere deg i kategorien enkeltmannsforetak/AS med én ansatt. Dette trenger man ikke organisasjonsnummer for å gjøre.

Andre spørsmål kan rettes til Stian i UAS Norway: member@uasnorway.no eller på telefon 48 50 29 33.