Q & A

 

Forsikring:

 

Q: I forhold til forsikring – Er det egenandel, så såfall hvor mye?

A: Egenandelen er kr 0 ,- for vår ansvarsforsikring.

 

Q: Er forsikring inkludert i medlemskapet?

A: Nei, forsikring og medlemskap betales separat. Du bestiller forsikring iht. de droner du har. Pris vil avhenge av antall droner og vekt. Husk du tegner forsikring på alle dine registrerte droner.

 

Q: Hvor mye koster forsikring?

A: UAS Norway har Norges rimeligste forsikring. Ansvarsforsikringen koster fra 1.190,- for hele 2019. Du kan endre forsikringen når som helst i løpet av året.

 

Q: Hvilke typer forsikringer tilbyr dere?

 • Tredjemanns ansvaret:

Forsikringen dekker ansvar overfor tredjepart (person- og tingskade)  iht. Luftfartsloven samt senere forskrifter. Standard gyldig i Norge. Norden og Europa kan legges til. Utvidet dekning utover 750.000 SDR kan bestilles.

 • Tredjemanns ansvar inkludert bakkekasko:

Dekker skade på tredjemann som beskrevet ovenfor i tillegg transportulykker, innbruddstyveri fra bil, brann, vannskader, innbruddstyveri fra bolig. Dekker som beskrevet overfor i tillegg til skade på fartøy i forbindelse med lagring/transport/innbrudd. Dekningssum inntil kr. 25 000,-

 • Fullkasko inkludert tredjemanns ansvar.

I tillegg til dekningsomgang iht. bakkekasko (ref. ovenfor), dekkes også delskader/totalskade oppstått under operasjon (eks. hard landing).

 

Q: Må jeg ha forsikring ved privat bruk?

A: Forsikringen fra UAS Norway gjelder alle typer bruk, også rekreasjonsflyvning som ikke har et nærings- og/eller nytteformål. For fullstendig lovtekst og forskrift som gjelder dette henviser vi til Luftfartstilsynets nettsider.

 

Q: Kan jeg ha forsikring med privatmedlemsskap?

A: Nei, man kan ikke har forsikring gjennom privatmedlemsskap, oppgrader til enkeltmannsforetak eller høyere.

 

Q: Dekker forsikring utleie?

A: Forsikringen dekker ikke utleie. For fullstendige vilkår henviser vi til forsikringsbeviset / forsikringsavtalen. Du finner en kopi av denne på din medlemsside.

 

Q: Følger forsikringen dronen?

A: Forsikringen er knyttet til ditt selskap, og dronen som er forsikret. Mao må du forsikre hvert enkelt fartøy og legge inn serienummer på hver drone. Endrer du droner i løpet av avtaleperioden kan du enkelt endre dette på din medlemsside.

 

Q: Hvor gjelder forsikringen?

A: Vi tilbyr tre forskjellige regioner ved tegning av forsikring:

 1. Kun Norge
 2. Norden
 3. Europa

For dekning i hhv. Norden og Europa forutsetter det lokal godkjenning hvis det er påkrevd.

 

Medlemskap:

 

Q: Hvor mye koster medlemskap?

A: Pris på medlemskap er avhengig av hvilken type medlemskap man velger.

 • Student: 300,-
 • Privat: 900,-
 • Nonprofit: 3700,-
 • Enkeltpersonsforetak: 1950,-
 • Liten bedrift: 3900,-
 • Stor bedrift: 7700,-

Prisene gjelder for 2019. Vær obs på at student og privatmedlemskap ikke får tilgang til forsikring eller sikkerhetsprodukter.

 

Q: Må man ha organisasjonsnummer for å bli medlem?

A: Man trenger ikke organisasjonsnummer for å bli medlem, men UAS Norway er en interesseorganisasjon som i hovedsak har droneoperatøer som har et nærings- og nytteformål. Mange av våre medlemmer etablerer bedrifter og ønsker å komme raskt i gang med bruk av droner. Dermed kan man eks. være en bedrift som er under registrering. Oppdatering av medlemskapet gjøres når evt. organisasjonsnummer er på plass.

 

Q: Hvilke sikkerhetsprodukter er inkludert i medlemskapet – pilotbevis og refleksvest ?

A: Det er inkludert i medlemskap fra Enkeltpersonsforetak og oppover, du kan velge mellom refleksvest og sperrebånd. Pilotbevis er også inkludert i medlemskapet. Husk at du må laste opp portrettbilde på din medlemsside for at pilotbevis blir produsert. Pilotbevis utstedes kun til de personer som er direkte tilknyttet din bedrift og som er gjengitt i din operasjonsmanual.

 

Q: Jeg har ikke mottatt pilotbeviset, hva skyldes dette?

A: For at pilotbeviset skal bli produsert, forutsetter det at du har lastet opp portrettbilde av deg selv. Man må også bestille det inne på din side. Det er ikke noe som automatisk kommer med når med bestiller medlemskapet. Husk å bekrefte ordren, hvis ikke blir den bare liggende i ”handlekurven”. Husk at det må være et standard portrettbilde. Ingen solbriller, caps og lignende. Vi produserer normalt pilotbevis 1-2 ganger pr. måned.

 

Q: Jeg har ikke mottatt refleksvesten, hva skyldes dette?

A: Refleksvesten er inkludert i medlemskapet, men den må også bestilles. Den legger seg ikke automatisk med når man melder seg inn. Vi sender refleksvester 1-2 ganger pr måned.