Praktisk info:

Når: 9. april fra kl. 09:45 – 17:00, med felles middag kl. 18:00
10. april fra kl. 08:30 – 15:00

Hvor: Stasjonsgata 33, 1820 Spydeberg

Pris:
Ordinær billett: kr. 5.990,-
UASN medlemmer: kr. 4.490,-

Betaling: Påmelding fra nettsiden er med kort. Om du behøver faktura på billetten, send oss en e-post til event@uasnorway.no så hjelper vi deg med det.

Hva er inkludert i billetten: Det er lunsj og felles middag inkludert, mens overnatting ordner dere selv.

Det nærmeste hotellet er Scandic Brennemoen.

 

Meet the speakers

Martin Andersson

VD/Daglig leder at Scandinavian Drone

Gunnar Inge Gusdal

Co owner, Manager B2B and Enterprise at Elefun

Roger Johansen

Daglig leder at Universal Prosjekt

Petter Aaserud

Geodata at Indre Østfold Kommune

Kjetil Hatlen

Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Event Schedule

Dag 1 - 9 april

09:45 - 10:00

Oppstart

10:00 - 10:45

Grunnleggende innføring i fotogrammetri og lidar

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Denne innføringen gir alle sammen en felles forståelse for hva som skal til for å sikre en god datafangst ved hjelp av drone på kurset. Sesjonen vil gi den forståelse for de viktigste prinsippene så du kan sikre at du raskest mulig kommer i gang.

10:45 - 11:30

Hvordan starte opp for seg selv og fikse det meste selv

By Roger Johansen - Daglig leder at Universal Prosjekt

Roger Johansen driver ENK Universal Prosjekt, og har i mange år jobbet med fotogrammetri og lidar. Han bruker ulike typer software og droner for å få de beste resultatene. Er han stikkerens McGyver? Her vil du garantert få mange gode tips og triks før du selv skal sette i gang.

11:30 - 12:15

Lidardata på 1-2-3, er det mulig å få til, eller trenger du 3-års utdannelse for å få det til?

By Martin Andersson - VD/Daglig leder at Scandinavian Drone

Martin Andersson fra Scandinavian Drone er lidenskapelig opptatt av presisjonsdata fra droner og har i mange år med sin partner Yellowscan vist at det er mulig ved enkle metoder å hente inn og få verdi av lidardata. Denne sesjonen vil gi deg svar på anbefalt oppsett og arbeidsflyt, og tips om du skulle velge denne tjenesten hos ekstern leverandør.

12:15 - 13:15

LUNSJ

13:15 - 17:00

Praktisk flyvning - Datafangst med drone. 1:1 veiledning

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group and Roger Johansen - Daglig leder at Universal Prosjekt and Gunnar Inge Gusdal - Co owner, Manager B2B and Enterprise at Elefun and Petter Aaserud - Geodata at Indre Østfold Kommune and Martin Andersson - VD/Daglig leder at Scandinavian Drone

Ta med egen drone eller test nyheter fra DJI , Elefun, Scandinavian Drone og Yellowscan. Gjennom flere timer ute i felt vil du fange nok data til å lage unike punktskyer eller modeller for fotogrammetri.

18:00 - 20:00

FELLES MIDDAG

Dag 2 - 10 april

08:30 - 09:15

Databehandling av posisjonsdata - hvor langt kommer man med gratis software?

By Petter Aaserud - Geodata at Indre Østfold Kommune

Petter Aaserud er jobber med styrings- og geodata i Indre Østfold. Petter har over lang tid benyttet software som er fritt tilgjengelig på nett. Hvor langt kommer man med dette og hvilke muligheter ligger her? Er det godt nok?

09:15 - 10:00

Hvilken software skal du bruke og hva er forskjellen?

By Roger Johansen - Daglig leder at Universal Prosjekt

Johansen har i en årrekke benyttet ulike typer software for bearbeiding av posisjonsdata. Gjennom denne sesjonen vil han gi eksempel på på arbeidsflyt og bruk av software som kan være interessante for deg å vurdere i ditt arbeid. Johansen er en frittstående bruker og deler egne erfaringer.

10:00 - 10:45

Behandling punktsky - dette er de beste tipsene du må vite om

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

mange vet hvordan en punktsky ser ut men ikke alle er klar over hvilke tips som er de aller beste og de som gir deg best verdi. Kjetil Hatlen har i mange år jobbet med oppmåling og presisjonsdate og deler de viktigste tips og triks du. må vite.

10:45 - 11:30

Etterbehandling lidardata

By Martin Andersson - VD/Daglig leder at Scandinavian Drone

Visualisering av lidardata har en enorm verdi men det kan være vanskelig å vite hvordan man oppnår dette på den mest effektive og beste måte. Martin og Yellowscan gir deg noen anbefalinger som garantert effektiviserer din arbeidsflyt.

11:30 - 12:30

LUNSJ

12:30 - 15:00

Etterbehandling av presisjonsdata - 1:1 veiledning

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group and Roger Johansen - Daglig leder at Universal Prosjekt and Petter Aaserud - Geodata at Indre Østfold Kommune and Gunnar Inge Gusdal - Co owner, Manager B2B and Enterprise at Elefun and Martin Andersson - VD/Daglig leder at Scandinavian Drone

I denne delen av kurset vil det være mulig å etterbehandle innhentet data fra gårsdagens flyveturer, eller du kan selv ta med data fra andre oppdrag. Kursholdere vil bruke ulike software for å gi deg eksempler på hvordan du kan optimalisere din arbeidsflyt avhengig av hva du skal produsere. Denne delen av kurset forutsetter at du har med egen maskin og at du har lastet ned ønsket software i forkant.