AMAZON: Leverer allerede varer med droner

Tekst/foto: Anders Martinsen

– Vi frakter allerede varer med droner, sier nestleder for Amazons innovasjonsstrategi, Paul Misener. Foreløpig har dette vært på forsøksstadiet i Cambridgeshire i England.

– Den første leveransen fant sted i desember og ble utført innen 13 minutter etter bestilling. Da ble varen levert rett i kundens bakgård fra tre kilometer unna, forteller Misener. Foreløpig er vektgrensen for Amazons dronefrakt på fem pund – altså cirka 2,3 kilo.

– Det viser seg at majoriteten av varene du kan handle hos oss, er under den vekten, sier Misener.

– Når kan vi andre forvente denne tjenesten?

– Snart. Jeg vil ikke spekulere i akkurat når det skjer, for vi må først dokumentere at det er trygt i forskjellige typer miljø. Vi vil fortsette å utvikle oss på vegne av kundene våre og sørge for at vi har forskjellige fartøy som tåler forskjellige miljø slik at vi kan betjene kundene våre over hele verden. Det er målet, og det er det vi jobber og utvikler mot nå. Vi trenger naturligvis de nødvendige tillatelsene for å få dette til, så vi jobber tett med myndighetene. Vi vil gjerne se mer fokus på det vi vet er uunngåelig i fremtiden. Vi vet det vil bli operasjoner utenfor synsrekkevidde, vi vet det vil bli operasjoner med flere fartøy for en enkelt operatør, og det bør tas hensyn til av myndighetene allerede nå, sier han.