Hva sier operatørene?

Frank Tverran: – Lærdommen må kanskje bli å først ta dronen ned før en ser etter helikopteret.

– Jeg lå på ca 80 meter midt over en åker på Steinssletta og gjorde video av “Hytteplanmila”. Ved starten hadde det skjedd en ulykke som jeg ikke visste om. Plutselig hørte jeg et helikopter, men så det først ikke da jeg hadde blikket mot dronen. Så snudde jeg hodet mot sørøst og så at ambulansehelikopteret hadde kurs rett mot meg. Snudde hodet igjen og “fant” ikke dronen straks på himmelen. Lett panikk. Dro rett ned mot bakken og fikk heldigvis øye på dronen igjen da jeg fikk annen bakgrunn enn den hvite himmelen. Landet der og da. Og det viste seg at min panikk var overdrevet da jeg landet med veldig god margin. Lærdommen må kanskje bli å først ta dronen ned før en ser etter helikopteret, skriver Frank Tverran til oss.

 

Dag Hjalmar R. Haugaard: – Foretar en omgående høyderegulering

– Foretar en omgående høydejustering ned til 30 meter og deretter en kontrollert landing frem til helo har passert. Hvis det derimot ikke er tid og helo kommer imellom drone og operatør så må vi foreta en kontrollert nødlanding på klarert område. Bare så det er sagt så har det ikke skjedd enda. Men vi har mange militære helikoptre som øver i vårt område. Og det også under 120 fot, forteller Dag Hjalmar R. Haugaard.