Masseproduserer smart minidrone

For droner under 250 gram fins det som kjent egne og mindre restriktive regler for hvordan man kan fly.
Kinesiske Sunly har laget et spennende produkt som er under 250 gram grensen, nemlig modellen Alpha Sun.
Tekst/foto: Anders Martinsen

Selskapets Don Zheng møter Dronemagasinet med tolk. Han forteller om en produsent som har laget droner i fem år, men som nå har produsert en minidrone med mange millioner potensielle brukere.

– Vår fordel sammenlignet med konkurrentene er blant annet at batteritiden er på 20 minutter. Vi ønsker et produkt for vanlige forbrukere som er annerledes enn de profesjonelle dronene. Vi vil finne en god balanse mellom portabilitet, flytid, intelligens og sikkerhet, sier han, forteller Zheng via sin tolk. Sunly er ferske når det gjelder droner i denne størrelsen, men sier de kan levere det de lover. De har gjort testmarkedsføring, og har nå masseprodusert dette produktet på sin egen fabrikk utenfor Shanghai. Zheng sier Sunly ønsker å produsere 500.000 enheter i året. Lykkes de med det blir selskapet et av de største i segmentet mini-droner.

– Hva blir det største markedet for dere?

– Kina og USA. Men vi henvender oss også til distributører i Europa, sier Zheng, som forteller at droner også opptar ham på fritida.

– Jeg liker dem, de er en hobby for meg. Og jeg vil at vi skal produsere et produkt som fanger vakre øyeblikk, som gjør at en familie kan ta de bildene de ønsker og dokumentere livene sine. Det er et stort marked for det, sier Zheng.