☀️ SOMMERKAMPANJE ☀️

Nå får du droneforsikring* inkludert i medlemskapet ditt!

*Vilkår gjelder

☀️SOMMERKAMPANJE:☀️

Nå får du som medlem i UAS Norway droneforsikring* inkludert i medlemskapet!

Forsikring handler om mye mer enn kun premier og vilkår. UAS Norway er din spesialist på droner og har sammen med SAFE Forsikring skreddersydd en droneforsikring* for det Norske markedet. Vi er der for å hjelpe deg så du får mest mulig ut av din dronebruk på en trygg og sikker måte. Som medlem kan du glede deg over forsikringer med solide vilkår og egenandel kr. 0,-**

 

* gjelder nye medlemskap, dekker ansvarsforsikring for droner under 3 kg. Antall droner som er inkludert vil avhenge av hvilken medlemskategori som velges. Tilbudet gjelder ikke for kategorien privat/student/utland. Forsikringen er gyldig tom 31.12.2024. For andre typer forsikring kontakt SAFE forsikring. UAS Norway mottar ikke provisjon eller vederlag for forsikringen som inkluderes i sommerkampanjen. Tilbudet gjelder tom 31.07.2024.
**gjelder ansvarsforsikring for droner over 250 gram.

UAS Norway samarbeider med SAFE Forsikring AS som kan tilby våre medlemmer droneforsikring med super dekning. Hvis du ikke ønsker å benytte deg av medlemskampanjen som beskrevet ovenfor kan du også velge mellom følgende forsikringer – ta i såfall direkte kontakt med Safe Forsikring AS:

 1. Ansvarsforsikring iht EC785/2004 – Egenandel 0,-
 2. Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/bakkekasko
 3. Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/ kasko

Alle registrerte dronepiloter er pålagt ansvarsforsikring iht EC785/2004.

Les også: https://www.uasnorway.no/vil-anmelde-flere-for-ulovlig-droneflyvning-na-slipper-ingen-unna/

Les også: https://www.uasnorway.no/fikk-20-000-i-bot-for-a-fly-for-naer-flyplass/

Prisoversikt er tilgjengelig ved innlogging på din medlemsside. For nye medlemmer vises priser på forsikring ved registrering. Forsikringsbevis utstedes umiddelbart fra SAFE Forsikring etter innmelding og kjøp av forsikring. Du kan når som helt i løpet av forsikringsperioden endre på drone så lenge den er i samme kategori.

For generell informasjon om forsikringen henviser vi til våre nettsider. For fullstendige vilkår henviser vil til SAFE Forsikring AS. For informasjon om interessekonflikter og åpenhetsdokument henviser vi til dette dokumentet fra SAFE Forsikring ASmona.hansen@safeforsikring.as 

Som medlem kan du tegne forsikring via SAFE Forsikring med solide vilkår:

 • Egenandel fra kr. 0,-*
 • En av Norges mest omfattende droneforsikringer skreddersydd for bransjen
 • Ansvarsforsikring iht EC785/2004 som er pålagt dronepiloter
 • Automatisert forsikringsløsning – kjøp og få utsted på få minutter
 • Mulighet for å endre droner i samme kategori gjennom avtaleperioden

* Gjelder ansvarsforsikring på droner over 250gr. For droner under 250gr. er egenandel på kr. 2.500,-

 

I tillegg får du som medlem: 

 • Workshop´s og egne bransjetreff
 • Gratis online dronekurs
 • Pilotbevis – bransjens eget ID kort
 • Spesialdesignet refleksvest
 • Tilgang til unike sikkerhetsprodukter
 • Stort nettverk nasjonalt og internasjonalt
 • Gratis råd og veiledning fra våre dronespesialister – vi hjelper deg alltid
 • Dronemagasinet (online)
 • Eksklusiv tilgang til dronekartet.no – registrer deg og få tilgang til oppdrag i dronemarkedet

Noen av våre saker om droneforsikring

Alt du trenger å vite om droneforsikring

UAS Norway svarer på de viktigste spørsmålene du har om droneforsikring.

Flyr du drone? Her er den ultimate guiden til de nye dronereglene

Hvilke regler gjelder for deg? Hvilke avstander og høyder må du tenke på, og hvilke tillatelser må du ha for å fly dronen din? Få svarene på det meste av det du lurer på rundt de nye dronereglene.

Hvilke forsikring tilbyr SAFE forsikring?

OBS! Ovennevnte er ikke utfyllende – for fullstendig oversikt, ref våre vilkår relatert til de forskjellige dekningsomfang.

* Egenandel fra kr. 0,- gjelder ansvarsforsikring. For droner under 250gr – egenandel på kr. 2500,-

*1 Dekker ikke skader hvor begrensinger gitt i forskrift eller særskilt tillatelse ikke er overholdt

*2 Dekker ikke tyveri av utstyr som ligger synlig i bil

*3 Dekker ikke skader, slitasje, korrosjon som er utviklet over tid eller skader oppstått hvor de har vært brudd på forskrifter og påbud (sikkerhetsforskrifter)

Lyst til å vite mer om droneforsikringen til SAFE Forsikring?

Flere detaljer og noen av begrensningene som finnes. Vær oppmerksom på at det alltid er de fullstendige vilkårene som gjelder.

Hva er egenandelen på droneforsikringen?

Egenandelen er kr 0 ,- for SAFE Forsikring sin ansvarsforsikring (Ansvarsforsikring iht EC785/2004).

Hva betyr EC785/2004?

Det er betegnelsen på den lovpålagte ansvarsforsikringen alle dronepiloter må ha.

Er droneforsikring inkludert i medlemskapet?

Nei, droneforsikring og medlemskap betales i 2 separate transaksjoner. Medlemskap betales til UAS Norway, mens droneforskringen blir betalt til SAFE Forsikring. Du bestiller droneforsikring iht. de droner du har. Pris vil avhenge av antall droner, vekt og hvilken forsikring du velger. Husk du tegner droneforsikring på alle dine registrerte droner.

Må jeg ha forsikring for å være medlem?

Nei, absolutt ikke. Forsikringen fra SAFE  er en kollektiv forsikring som tilbys UAS Norway sine medlemmer direkte fra SAFE. Men du står fritt til å velge andre løsninger og likevel benytte deg av alle andre medlemsfordeler i UAS Norway.

Hvor mye koster droneforsikring?

SAFE Forsikring er spesialister på droneforsikring og har gleden av å tilby en droneforsikring skreddersydd for det norske markedet. Ansvarsforsikringen for droner inntil 3 kg koster fra 1.290,- for hele 2024. Droneforsikringen er kun gyldig for UAS Norways medlemmer. Du kan endre droneforsikringen når som helst i løpet av året.

Hvilke typer droneforsikringer tilbyr SAFE Forsikring og hva dekker de?
 • Tredjemanns ansvaret (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 – Egenandel 0,-):

Droneforsikringen dekker ansvar overfor tredjepart (person- og tingskade) iht. Luftfartsloven samt senere forskrifter. Standard gyldig i Norge. Norden og Europa kan legges til. Utvidet dekning utover 750.000 SDR kan bestilles.

 • Tredjemanns ansvar inkludert bakkekasko (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/bakkekasko):

Dekker skade på tredjemann som beskrevet ovenfor i tillegg transportulykker, innbruddstyveri fra bil, brann, vannskader, innbruddstyveri fra bolig. Dekker som beskrevet overfor i tillegg til skade på fartøy i forbindelse med lagring/transport/innbrudd. Dekningssum inntil kr. 25 000,- (Kan utvides ved behov).

 • Fullkasko inkludert tredjemanns ansvar (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/ kasko):

I tillegg til dekningsomgang iht. bakkekasko (ref. ovenfor), dekkes også delskader/totalskade oppstått under operasjon (eks. hard landing).

Må jeg ha droneforsikring ved privat bruk?

Droneforsikringen fra SAFE Forsikring gjelder alle typer bruk, også rekreasjonsflyvning som ikke har et nærings- og/eller nytteformål. For fullstendig lovtekst og forskrift som gjelder dette henviser vi til Luftfartstilsynets nettsider.

Kan jeg ha droneforsikring med privatmedlemsskap?

Nei, man kan ikke ha droneforsikring gjennom privatmedlemsskap, oppgrader til enkeltpersonforetak eller høyere.

Dekker droneforsikring utleie?

Droneforsikringen fra SAFE Forsikring dekker ikke utleie. For fullstendige vilkår henviser vi til forsikringsbeviset / forsikringsavtalen. Du finner en kopi av denne på din medlemsside.

Følger droneforsikringen dronen?

Droneforsikringen fra SAFE Forsikring er knyttet til ditt selskap, og dronen som er forsikret. Mao må du forsikre hvert enkelt fartøy og legge inn serienummer på hver drone. Endrer du droner i løpet av avtaleperioden kan du enkelt endre dette på din medlemsside.

Hvor gjelder forsikringen?

SAFE Forsikring tilbyr tre forskjellige regioner ved tegning av forsikring:

 1. Kun Norge
 2. Norden
 3. Europa

For dekning i hhv. Norden og Europa forutsetter det lokal godkjenning hvis det er påkrevd.

Hvem selger forsikringen?

SAFE Forsikring formidler forsikringen. UAS Norway gir kun generell informasjon om produktene som tilbys. Har du behov for mer informasjon enn du finner på nettsiden? Kontakt SAFE direkte på mona.hansen@safeforsikring.as.

Jeg ønsker andre forsikringer enn ansvarsforsikring?

Vil du ha andre typer forsikringer enn det som er inkludert i medlemskapet så må du ta kontakt med SAFE direkte. Kontakt Mona Hansen for mer informasjon. mona.hansen@safeforsikring.as.

Kan jeg få faktura på forsikringen?

Løsningen vi har i dag gjør at du kun kan betale med kort. Vi har dessverre ikke mulighet til å fakturere for forsikring.

Ofte stilte spørsmål om medlemskap

Under finner du de svar på de spørsmålene som stilles mest om medlemskap i UAS Norway.

Må jeg ha forsikring for å være medlem?

Nei, absolutt ikke. Forsikringen fra SAFE  er en kollektiv forsikring som tilbys UAS Norway sine medlemmer direkte fra SAFE. Men du står fritt til å velge andre løsninger og likevel benytte deg av alle andre medlemsfordeler i UAS Norway.

Hvor mye koster medlemskap?

Pris på medlemskap er avhengig av hvilken type medlemskap man velger. Se prisliste.

Må man ha organisasjonsnummer for å bli medlem?

Man trenger ikke organisasjonsnummer for å bli medlem, men UAS Norway er en interesseorganisasjon som i hovedsak har droneoperatøer som har et nærings- og nytteformål. Mange av våre medlemmer etablerer bedrifter og ønsker å komme raskt i gang med bruk av droner. Dermed kan man eks. være en bedrift som er under registrering. Oppdatering av medlemskapet gjøres når evt. organisasjonsnummer er på plass.

Hvilke sikkerhetsprodukter er inkludert i medlemskapet?

Det er inkludert i medlemskap fra Enkeltpersonsforetak og oppover, du kan velge mellom bl. a refleksvest og sperrebånd. Pilotbevis er også inkludert i medlemskapet. Husk at du må laste opp portrettbilde på din medlemsside for at pilotbevis blir produsert. Pilotbevis utstedes kun til de personer som er direkte tilknyttet din bedrift og som er gjengitt i din operasjonsmanual.

Jeg har ikke mottatt pilotbeviset, hva skyldes dette?

For at pilotbeviset skal bli produsert, forutsetter det at du har lastet opp portrettbilde av deg selv. Man må også bestille det inne på din side. Det er ikke noe som automatisk kommer med når med bestiller medlemskapet. Husk å bekrefte ordren, hvis ikke blir den bare liggende i ”handlekurven”. Husk at det må være et standard portrettbilde. Ingen solbriller, caps og lignende. Vi produserer normalt pilotbevis hver uke.

Jeg har ikke mottatt refleksvesten, hva skyldes dette?

Refleksvesten er inkludert i medlemskapet*, men den må også bestilles. Den legger seg ikke automatisk med når man melder seg inn. Vi sender refleksvester 1-2 ganger pr måned.

*gjelder ikke student og privat