Foto:Airpelago

Airpelago vant stor kontrakt for linjeinspeksjon i Norge

Svenske Airpelago har vunnet en flerårig kontrakt med Tensio, et av Norges største nettselskaper, om droneinspeksjon av 8000 kilometer luftlinjer i Trøndelag.
Hans O. Torgersen

– Vi er henrykte over å kunngjøre vår første store anbudsseier utenfor Sverige. Det markerer en viktig milepæl i vår ekspansjon til vårt naboland, Norge, sier Max Hjalmarsson, administrerende direktør i Airpelago, i en pressemelding. 

Airpelago har hovedkontor i Göteborg. Byen som for nordmenn flest er mest kjent for fornøyelsesparken Liseberg, fergene til Danmark og fotballturneringen Gothia Cup, plasserer seg dermed på dronekartet. 

– Dette partnerskapet lar oss utnytte vår state-of-the-art autonome droneteknologi for å forbedre sikkerheten, effektiviteten og bærekraften til Tensios operasjoner mens vi fortsetter å vokse og tilpasse tjenestene våre til nye markeder, sier Hjalmarsson. 

Tensio er fra før av vel kjent med droner som et alternativ til helikopter for linjeinspeksjon. 

– Tensio har vellykket integrert droneteknologi i inspeksjonsprosessene våre for kraftledninger i flere år, noe som bekrefter vår tro på effektiviteten. Med Airpelago fant vi en riktig balanse mellom pris og ytelse uten å gå på akkord med sikkerhet eller kvalitet, sier Eirik Thorshaug, leder for vedlikehold i Tensio, i pressemeldingen. 

Han sier at man i Tensio er sikre på at partnerskapet ytterligere vil forbedre selskapets operasjonelle evner og fortsette å sette industristandarder.