Arrangeres digitalt neste uke:Deltakerrekord på UNC 2020 - og du kan fortsatt delta

Aldri før har så mange vært påmeldte til UNC-konferansen. Og det er fortsatt noen dager til det braker løs, med en rekke av de mest sentrale aktørene i drone-Norge er på plass.
UAS Norway

Kommende uke arrangeres UNC-konferansen for 11. gang. I løpet av disse årene har UNC utviklet seg til å bli Nordens største og viktigste dronekonferanse. I år blir konferansen heldigital, på grunn av restriksjonene Covid-19 fører meg seg. Det har ikke lagt noen demper på interessen – tvert imot. Når vi kontakter prosjektleder Anders Martinsen kan han denne uken melde om deltakerrekord.

– Vi har passert 250 deltakere, flere enn noen gang. Og det er før vi har registrert inn foredragsholdere og utstillere, forteller han.

Hva tenker du om det?

– Jeg blir jo stolt, og jeg er veldig glad for at dronebransjen viser så stor interesse for å samles, også digitalt. Vi har fått på plass et sterkt lag av foredragsholdere, som unisont har takket ja til vår invitasjon om å dele deres kunnskap og bidra til økt innsikt i deres ulike fagområder. Vi ser også at droneaktørene selv har kommet med tilbakemeldinger om at det er et innholdsrikt program som tar temperaturen på problemstillinger og muligheter som er aktuelle i år, sier Martinsen.

Er det noen grupper eller aktører du savner i år?

UASN-leder Anders Martinsen under UNC-konferansen i 2019. Foto: Hanne Rebecca Nilsen

– Man kunne jo alltid ønsket seg en enda større og bredere konferanse, men ut fra temaene vi har valgt, har vi fått en veldig god miks av tilbydere, utviklere og problemeiere. Og vi skal videreutvikle flere arenaer fremover. Da er det også viktig å åpne opp for en enda bredere tolkning av hva slags teknologi som hører hjemme i vår bransje, forteller han.

Prosjektlederen har hele tiden vært trygg på at UNC 2020 ville bli gjennomført, men har måttet justere rammene for avvikling i takt med nye retningslinjer fra myndighetene.

– Fysiske møteplasser står fortsatt høyt i kurs, men samtidig er det mange som forteller oss at det å delta digitalt øker tilgjengeligheten. Man slipper reise, overnatting og kostnadene som følger med det. De fysiske møteplassene skal vi fortsatt ha i fremtiden, men digitale arenaer er et godt supplement.

Det er fortsatt mulig å delta på UNC 2020. Du kan se programmet og bestille billett her. For studenter som er interesserte i droner og ønsker å bli bedre kjent med bransjen, er deltakelsen gratis.

I løpet av denne uken vi alle deltakerne få informasjon på e-post om hvordan man skal delta, og hva slags verktøy som er tilgjengelig på den digitale plattformen. Det vil blant annet være mulig å chatte med en rekke av foredragsholderne underveis.

Se programmet og bestill billett