Stor artikkelserie:Dronemagasinet kårer «De viktigste i drone-Norge»

I en stor artikkelserie presenterer Dronemagasinet ti av de viktigste personene i norsk dronebransje. – Vi ønsker å vise et mangfold av dronebransjen, sier redaktør Petter Emil Wikøren.
Redaksjonen

Historien om norsk dronebransje er ikke så lang, men den er rik og spennende. Dronemagasinet ønsker å fortelle denne historien gjennom noen av de som har vært med på å forme den. Derfor kårer vi «De viktigste i drone-Norge».

Lista består av ti personer som er valgt ut av en jury bestående av Dronemagasinets redaktør, Petter Emil Wikøren, leder av forskning og utviklingsgruppen i UAS Norway, Rune Schlanbusch, samt journalistene Hans O. Torgersen og Jan Frantzen. De har tatt utgangspunkt i hele dronebransjens utvikling – man trenger altså ikke være i bransjen i dag for å være kvalifisert.

– Vi ønsker å gi et bilde av hvem som har gjort hva for å skape et godt klima for dronebransjen her til lands. Det kan være personer som har bemerket seg gjennom gründervirksomhet, regelutforming, skape synlighet og mulighetsrom eller som på annen måte har gjort noe for å fremme droneteknologi og bruk, forklarer Wikøren.

– Utvalget har skjedd gjennom en uhildet jury og på bakgrunn av et grundig forarbeid. Det ble utarbeidet en longlist og en shortlist hvor så man hentet de endelige kandidatene. Et av våre ønsker var å presentere et mangfold av dronebransjen og ikke bare en smal del av sektoren. Vi mener at listen over de ti viktigste representerer hele dronebransjens økosystem, sier redaktøren.

Petter Emil Wikøren, redaktør for Dronemagasinet.

De ti personene på lista vil bli presentert gjennom fyldige intervjuer de nærmeste ukene. Planen for kåringen er at den skal bli et fast innslag i årene fremover, men da med kun tiden mellom kåringene som grunnlag for utvelgelsen.

– Det er ikke slik at vi forventer at alle er enige i vårt utvalg, og det er heller ikke ønsket. Del er helt i orden om lista skaper debatt. Intensjonen har vært å lage en uhøytidelig kåring over betydningsfulle personer i en liten bransje, forteller redaktøren.

– Mange flere ble vurdert, og mange kunne vært med. Noen vil sikkert bli savnet, men de ti utvalgte har utvilsomt vært viktige. Vi håper og tror at sakene som publiseres i sommer gjør at leseren blir mer kjent med dem, også som mennesker, sier Wikøren.