Droneselskaper fusjonerer i Trøndelag

Spennende ting skjer i Steinkjer.
Tekst: Anders Martinsen Foto: FLIR, Stian Hildebrand

Det e rætt før det smeill, for å si det på trøndersk. Vi har mye tilbud og anbud liggende inne, og har mye på gang med forskjellige aktører, sier Atilla Haugen i Trøndelag droneservice, som leverer foto, video, industriell inspeksjon, oppmåling og søk og redningstjenester med droner.

Haugen forteller at Trøndelag droneservice i sommer fusjoneres med selskapet Airsens AS i Steinkjer.

-Det gjør at vi blir fire operatører, og vi får en maskinpark som gjør oss til en av landets største droneentreprenører. Airsens har god erfaring, god kompetanse på fotogrammetri, masseberegning og oppmåling. Vi utfyller hverandre godt, og sammen treffer vi hele bredden i markedet, sier Haugen. Haugen har jobbet i snart 15 år i bygg og anleggsbransjen, som tømrer, byggeleder og selger.

– Den bakgrunnen kommer godt med når man skal termografere bygg og anlegg. Jeg snakker fagspråket, og kjenner prosessene rundt både bygning, inspeksjon og etterkontroll ganske godt, sier han.

Trøndelag droneservice har også gjort noen tunge investeringer i droner, blant annet en Matrice 210 RTK fra DJI.

– Med en Matrice er du lite begrenset når det gjelder type oppdrag og inspeksjoner du kan ta. Det er en helt avgjørende investering hvis du skal leke med de store guttene. Flere av anbudene vi har levert i det siste, er Matrice-dronen helt vesentlig, med en del sikkerhetsfunksjoner den har.
I tillegg kan den brukes under tøffe værforhold. Så vidt meg bekjent er det også det beste alternativet med infrarødt kamera, og det er sentralt i inspeksjonsbransjen, samt søk og redning, sier Haugen.