Foto:Statnett

Nordic Unmanned, SINTEF og KVS tilbudt kjempekontrakt med Statnett

FoU-kontrakt som vil gå over halvannet år.
Jan Frantzen

Et konsortium bestående av KVS Technologies, Sintef Digital og Nordic Unmanned er blitt tilbudt en omfattende dronekontrakt med Statnett. Dette i konkurranse med amerikanske Action Drone.

– Det er en totalvurdering av både av styrker og svakheter blant kandidatene, men også løsningene de har kommet med. Det var «close race», men det vippet i retning av KVS, sier prosjektleder Thomas Negård i Statnett.

Det er snakk om en FoU-kontrakt som vil gå over halvannet år, og som vil ende med levering av en operativ drone i en hangar på Statnetts stasjonsanlegg på Sunndalsøra.

Avtalen er ikke signert ennå. Konsortiet må godkjenne tilbudet før det eventuelt vil skje.

– Vi har selvsagt tenkt å takke ja. Dette er strålende for oss og vi er veldig fornøyde, sier Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned, som vil levere droneløsningen. SINTEF leverer sense and avoid og navigasjonsløsning, mens KVS leverer et kontrollsystem og prosjektledelse. I tillegg har man en underleverandør som leverer hangar.

– Neste steg blir nå å sette rammene for prosjektet, hvilke ønsker vi har og hvilke muligheter de har. Sette best mulig parameter for videre fremgang, sier Negård i Statnett.

Knut Roar Wiig sier prosjektet betyr mye med tanke på å få en drone som er tilpasset norsk klima.

– Vi kommer med et produkt som ikke fins ennå. Derfor mener vi det er viktig for den moderne droneteknologien, sier han.

Wiig vil ikke si noe konkret om hvor mye kontrakten er verd.

– I en annen bransje er kanskje ikke dette noe kjempekontrakt, rent økonomisk, men i vår bransje er det det, sier han.