Mavic Air 2 ble lansert denne uken. Nå kan du glede deg over 48 megapixeler og en flytid på 34 minutter. Blir det vårens store dronenyhet?
Foto: DJI

Nye Mavic Air 2: Den råeste dronen fra DJI så langt?

Nye Mavic Air 2 fra DJI ble lansert tidligere denne uken, og er allerede utropt til en favoritt blant kameradroner. Snart er den tilgjengelig i Norge.
Jan Frantzen

Mye har skjedd siden den revolusjonerende Phantom-dronen så dagens lys i 2013, og DJI fortsetter å levere nye spennende modeller. Denne uken var det Mavic Air 2 som ble sluppet løs fra verdens ledende droneprodusent. Det har allerede siden starten av 2020 vært spekulasjoner om hvilken modell som ville komme fra DJI, verdens største produsent av droner.

Hva er forskjellen på denne, og den originale Mavic Air fra 2018? spør du kanskje.

En hel del, er svaret fra produsenten:

  • En større kamerasensor på 1/2″ og en oppløsning på utrolige 48 megapiksler på bilder sikrer bilder i en utrolig høy kvalitet til å være en drone.
  • Dronen har også fått optimalisert sin flyvetid og iht produsent er den oppgitt til opptil 34 minutter – mer enn noen annen Mavic-modell.
  • Dronen støtter 4K-oppløsning med en bildefrekvens på 60 bilder per sekund, noe mange filmentusiaster vil sette pris på.

Objektfølging

Mavic Air 2 optimaliserer bildene dine ved hjelp av SmartPhoto, blant annet ved å gjenkjenne ulike landskap og gjøre bilder som er tatt i mørket skarpere, tilsvarende programmer vi har sett på ordinære speilreflekskamera.

Med ActiveTrack 3.0 kan du markere et objekt som dronen skal følge automatisk mens du flyr. Point of interest 3.0 lar deg angi en flyrute rundt et objekt på en effektiv måte, og med OcuSync 2.0 kan dronen overføre levende bilder i full HD-oppløsning til mobilskjermen fra nesten ti kilometers avstand.

Økt sikkerhet

Mavic Air 2  kommer dessuten med flere moderne sikkerhetsfunksjoner, inkludert AirSense, som varsler piloten om andre luftfartøy i området. Dette er den første DJI-dronen i konsumentmarkedet med denne funksjonen, noe som øker sikkerheten for både droneroperatøren og andre brukere av luftrommet.

Selv om dronen byr på profesjonell bilde- og videokvalitet og avanserte innstillinger og funksjoner, skal den være relativt enkel og brukervennlig også for nybegynnere – den retter seg derfor inn mot et konsumentområde som har de siste årene blitt enda mer opptatt av høy kvalitet på bilder og film, og i tilelgg få oppdaterte funksjoner som trygger sikkerheten for brukeren og omgivelsene.

LES OGSÅ: Test av Mavic Mini 

Ny favoritt

Prisen for Mavic Air 2 ligger på rundt 10 000 kroner og oppover.

Mottagelsen for Mavic Air-oppfølgeren har vært god. Techradar slår fast at dette er deres nye favorittdrone til film og foto, og trekker spesielt frem forbedret rekkevidde, lengre batteritid og en rekke nye kamerafunksjoner.

Fjernkontrollen har en batteritid på fire timer, og kommer med et feste for mobiltelefonen. Dronens vekt er 570 gram, og den kan brettes sammen etter bruk.

Prisen for Mavic Air 2 ligger på rundt 10 000 kroner og oppover. Allerede nå tyder det på at det kan bli ventelister hos mange leverandører. Elefun melder at dronen sannsynligvis er leveringsklar hos dem i slutten av mai/begynnelsen av juni.