Samferdselsministeren åpner UNC-konferansen

- Bekrefter at norsk droneindustri er noe det satses på.
Jan Frantzen

– Vi er veldig glad for at samferdselsministeren vil åpne UNC-konferansens første dag. Han har fortalt oss at han da skal legge frem regjeringens dronestrategi, og det er noe ikke bare vi, men også mange i den ordinære luftfarten gleder seg til å høre mer om.

Det sier daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen (FrP) har altså takket ja til å delta på årets Unmanned Nordic Conferance, som finner sted i Oslo 23. og 24.november. Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen er blant de øvrige deltagerne. Han vil åpne dag to, som skal handle om sikker integrering av droner.

– Dette bekrefter igjen at norsk droneindustri er noe det satses på. At statsråden stiller her viser en sterk interesse fra Samferdselsdepartementet for å utvikle næringen, og de ønsker en tett dialog med oss i UAS Norway underveis. Det er også veldig hyggelig at Avinors konsernsjef har takket ja. Sikker integrering av droner er et veldig viktig tema, og det er et viktig signal om at vi er en bransje i sterk vekst når aktører som regulerer luftrommet vil treffe oss – slik at vi sammen kan gjøre dette på en trygg og sikker måte, sier Martinsen.

Dronekonferansen arrangeres av UAS Norway for åttende gang.

 

 

– De som har en plass i den norske ubemannede industrien kommer. Det betyr operatører, leverandører til næringen, de som regulerer næringen, og også de som ennå ikke har tatt en beslutning om hvordan de skal forholde seg til ubemannet luftfart. Vi håper folk vil få se hvilke muligheter vi representerer, men også at de får diskutere de utordringene som bransjen møter, og må løse.

UAS Norway legger opp til et program med attraktive foredragsholdere og spennende debatter. Det vil også være en utstillingsplass hvor Martinsen ønsker å presentere det beste og mest spennende norsk droneindustri har å by på.

– Dette er Norges viktigste møteplass for det norske og det skandinaviske nordiske dronemiljøet, og erfaringene fra tidligere år tilsier at bransjen har behov for å treffes. Nettverk knyttes, prosjekter vises frem og muligheter åpnes. Vi er også opptatt av at regulativer i bransjen blir diskutert, og at bransjen blir oppdatert på lovverket, sier han.

Martinsen har også fokus på å nå ut til den målgruppen som ennå ikke har tatt innover seg hva droner kan gjøre i nettopp deres bransje.

– Droner representerer muligheter folk ikke har tenkt på. Vi håper folk får øynene opp for nye bruksområder på denne konferansen, og at de blir inspirert og motiver til å bruke droner enda smartere og mer effektivt i sin hverdag.