Restriksjonsområdet over Arendal sentrum er godt synlig blant annet på Ippc.no og Safetofly.no, men likevel har ikke alle fått det med seg.
Foto:Skjermbilde/Ippc.no

Tatt for ulovlig flyging under Arendalsuka – mister dronen

Det kan bli dyrt å ikke sjekke Safetofly.no eller Avinors Ippc.no før du flyr. Det fikk en mann i Arendal erfare mandag.
Hans O. Torgersen

Politiet tok mannen på fersk gjerning da han fløy drone i Arendal sentrum, der det er restriksjonsområde under hele Arendalsuka.

Store deler av det politiske Norge, med statsministeren og andre regjeringsmedlemmer i spissen, er i Sørlandsbyen under arrangementet. Politiet tar ingen sjanser og et restriksjonsområde som gjør det ulovlig å fly drone eller andre luftfartøy er på plass.

Mange har fått dette med seg blant annet gjennom mediene, men ikke alle. Mandag sendte politiet ut denne meldingen på X/Twitter:

Operasjonsleder Arve Myklebust i Agder politidistrikt forteller:

– Vi tok beslag i dronen. Han blir anmeldt, og så blir det vurdert et forelegg. Det var ikke skumle eller vonde hensikter, han skulle nok bare fly, sier Myklebust til Dronemagasinet.

Stabssjef Vidar Arnesen i Agder Politidistrikt uttalte til NRK tidligere i uken at det ville være nulltoleranse for brudd mot droneforbudet og at overtredelse kunne medføre bøter mellom 10.000,- og 15.000,.- samt inndragelse av dronen

Restriksjonsområdet over Arendal sentrum gjelder til og med fredag, men i NOTAM-en er det kontaktinformasjon for de som ønsker å be politiet om tillatelse til å fly:

OPERATORS CAN REQUEST PERMISSION FROM THE
POLICE TO FLY WITHIN THE AREA. CTC CHRISTIAN EKRA TEL +47 97572944.
THE RESTRICTION DOES NOT APPLY TO FLIGHTS UNDER THE TREATY ON OPEN 
SKIES.