Helse- og omsorgsminister Bent Høie får gleden av å åpne de digitale dørene til UNC 2020.
Foto: Stortinget

Snart siste sjanse for å delta: Helseminister Bent Høie åpner UNC 2020

Det nærmer seg siste sjanse for å delta på historiens mest populære UNC-konferanse. Nå er det også klart at helse- og omsorgsminister Bent Høie vil stå for åpningen.
UAS Norway

Det er bare to dager siden prosjektleder Anders Martinsen meldte om ny deltakerrekord til UNC 2020. Da hadde konferansen passert 250 påmeldte. De siste to dagene har det kommet ytterligere 40 påmeldte, og konferansen knuser dermed tidligere rekorder.

Nå er det bare litt over et par døgn igjen før konferansen går av stabelen. De nærmer seg altså siste mulighet til å skaffe seg billett. Årets konferanse er heldigital, og det er dermed bare mulighet å delta ved å kjøpe billetter. De er fortsatt tilgjengelige – og for studenter som er interesserte i droner og ønsker å bli bedre kjent med bransjen, er deltakelsen gratis.

Se program og kjøp billett her.

I dag ble det også klart at konferansen åpnes av helseminister Bent Høie. Tidligere har UNC ofte blitt åpnet av sittende samferdselsminister, men Høies deltakelse viser at også bruken av droner har fått økt fokus. Vi vet fra tidligere at droner er med på å redde liv i søk- og redningsoperasjoner, og det blir stadig flere eksempler på at teknologien brukes til livreddende arbeid. På UNC 2020 skal det svenske selskapet Everdrone fortelle om sitt prosjekt med frakt av blodprøver og hjertestartere i Gøteborg. Det forventes at vi vil få se lignende fullskala-prosjekter på dette i Norge i løpet av 2021.

UNC-arrangørene har vært i sving med å forberede årets konferanse i lang tid. Nå er studioet klart. En rekke foredrag er levert og det gjenstår bare en helg før det hele braker løs.