Om et par måneder er det klart for UNC 2020. En av de som gjorde sterkt inntrykk under fjorårets konferanse var Vern Sallee fra Chula Vista Police Department i San Diego, California - hvor politidistriktet har hatt stor suksess med droner.
Foto: Hanne Rebecca Nilsen

10 lokasjoner for UNC2020 – Delta hvor du vil

Årets UNC blir unik. Droneonferansen i år blir en kombinasjon av digitale og fysiske møteplasser. Ti fysiske lokasjoner er nå bekreftet og du kan delta fra den lokasjon du ønsker.
UAS Norway

UNC 2020 arrangeres 23. og 24. november, og denne gangen skal konferansen foregå over hele landet. Arrangementet vil være tilpasset Covid 19-situasjonen og gjeldende retningslinjer, og blir en kombinasjon av digitale og fysiske møteplasser. UASN-leder Anders Martinsen kan i dag bekrefte følgende lokasjoner for konferansen:

Alta, Arendal, Bergen, Drammen, Leikanger, Lillehammer, Molde, Oslo, Trondheim og Tromsø.

Kjøp billett til konferansen her

Early Bird-billetter med en rabatt på kroner 1000,- er tilgjengelig t.o.m. 25 september.

Flere lokasjoner vil bli offentliggjort neste uke.

Nytt samarbeid

Statens Vegvesen er samarbeidspartner for årets konferanse, og mange av de fysiske møteplassene vil være i deres lokaler. Denne uken har også UAS Norway bekreftet samarbeid med ITS Norge, som tilbyr møteplass i Oslo. ITS er en medlemsforening for alle transportformer, og virksomheten er støttet av Samferdselsdepartementet.

– Det er en rekke aktører i Norge som synes at dronebransjen representerer så mye spennende at de ønsker å skape en møteplass og vise seg frem. Samarbeidet med ITS er spennende for oss fordi de jobber med smartere, sikrere og renere transport gjennom hele spekteret. Det er en forsterkning av nettverkspunktene vi ønsker, sier Martinsen.

Les mer om årets UNC

Innholdet

Det er lagt opp til fire hovedbolker for UNC 2020:

  • Inspeksjon med droner. Fokus på dagens beste løsninger – og utfordringene.
  • Fra rådata til verdifull info. Hvordan gå fra innhenting av informasjon til verdifull data.
  • Regulering/GDPR/sikkerhet. Hvordan sørge for trygg og sikker bruk av både droner og data.
  • Hvem kan og bør samarbeide mer? Aktørene innen vei, bane, luft og vann har potensial til mer samhandling.

Det skilles ikke på fysisk og digital billett til konferansen. Du kan delta på en fysisk møteplass, eller digitalt fra hvor du måtte ønske. For de som har billett vil konferansen også være tilgjengelig i opptak.

Programkomiteen jobber fortsatt med innholdet til konferansen, og de første foredragsholderne samt ytterligere informasjon vil offentliggjøres neste uke.