Demonstrasjon av droneteknologi er en del av UNC-konferansen. Her er Nordic Unmanned I aksjon under UNC 2018.
Foto: Fredrik Naumann

5 gode grunner til at du bør delta på UNC 2021 – Norges viktigste dronekonferanse

Er du interessert i droner og droneteknologi? Da bør du være på Sola i Rogaland 24. og 25. november, sammen med store deler av drone-Norge.

UAS Norway

UNC-konferansen arrangeres for 13. gang i år, og har gjennom årene vokst til å bli den største og viktigste dronekonferansen i Norge. Her møtes leverandører, brukere og myndigheter for å utveksle erfaringer og skape nye muligheter med droneteknologi.

Årets konferanse finner sted på Sola kulturhus 24. og 25. november, og det er minst 5 gode grunner til at du bør være til stede:

  1. Du lærer fra de beste

På UNC får du råd fra de som har lykkes med droner. Det gjelder både selskap som utvikler droneteknologi, og de som har tatt det i bruk som en del av verktøykassa i organisasjonen sin.

  1. Du knytter nye nettverk

UNC er landets viktigste dronekonferanse, og de fleste viktige aktører i drone-Norge er til stede. Det betyr at du kan knytte nye nettverk og inngå nye samarbeid. Mange prosjekter har blitt til på UNC gjennom årene.

  1. Du får se ny teknologi på nært hold

På utstillerområdet under konferansen vil du kunne se og oppleve noe av det aller siste innen droneteknologi. Norske og internasjonale leverandører viser frem det siste og beste de har å by på. Kanskje får du teste det ut litt også.

  1. Du får lynkurs i sikkerhet og regelverk

Alle skal nå over på det nye felleseuropeiske regelverket, og på UNC 2021 får du lynkurs i både reglene og hvordan du skal opptre sikkert. Som dronepilot er man en del av luftfarten, og sikkerhet står alltid i fokus.

  1. Du får høre om fremtidens dronebruk

Hva kan vi forvente oss fremover? Hvilke dronetjenester kommer de neste årene? Hva blir det neste på teknologifronten? Hvilke muligheter fins – i lufta, på bakken og under vann? På UNC blir du klokere på alt dette.

Se program og bestill billett

I tillegg får du resultatene fra Norsk dronebarometer 2021, som tar pulsen på norsk dronebruk. Hvor mange nordmenn eier en drone? Hvilken holdning har Ola og Kari til droner? Hva slags dronebruk er det mest aksept for? Du får alle svarene på UNC når Ola Askheim fra Opinion legger frem resultatene.

– Denne konferansen er årets høydepunkt for dronebransjen. Den skal gi oversikt over hva som foregår i norsk droneindustri, og hva som vil forme den videre fremover, sier Anders Martinsen, leder i UAS Norway, som arrangerer konferansen i samarbeid med Avinor.