Dersom du bruker drone til næring og nytte, er du pålagt å ha ansvarsforsikring.
Foto:Arkiv

Alt du trenger å vite om droneforsikring

UAS Norway svarer på de viktigste spørsmålene du har om droneforsikring.
UAS Norway

Trenger jeg forsikring for å fly drone?

Hvis du bruker drone til næring og nytte er du pålagt å ha ansvarsforsikring iht forordning EC785/2004. Under nyttebegrepet går stort sett alt som ikke er rekreasjonsflyvning, sport eller konkurranse.

Vi gjør oppmerksom på at den lovpålagte ansvarsforsikringen ikke gjelder skader på egen drone. Da må man ha kasko. Les mer om de ulike typene forsikring vi tilbyr her.

Hvem tilbyr droneforsikring?

Det er i dag få forsikringsselskap som tilbyr droneforsikring, og UAS Norway/Starr Companies er Norges eneste totalleverandør. Vi tilbyr både den enkleste ansvarsforsikring og den komplette kaskoløsningen. Vi oppfordrer til å undersøke tilbudet hos andre forsikringsselskap også.

Les også regelverket for dronebruk hos Luftfartstilsynet. 

Hva koster det?

Vi tilbyr det vi mener er Norges beste og billigste droneforsikring. Prisen er fra kr. 1190,- som gjelder droner på inntil tre kilo. I nå i juli får du forsikringen til halv pris.

Hva dekker forsikringen?

Vi tilbyr tre forskjellige typer forsikring. Ansvarsforsikring, bakkekasko som dekker lagring og transport, samt full kasko, som også inkluderer gjenoppretting av data. I tillegg får du en gratis fingerforsikring som dekker skader på fingre med inntil 100 000 kroner.

Hvor stort beløp dekker forsikringen?

Den dekker skader på inntil én million euro, som i dag tilsvarer nærmere 10 millioner kroner.

Kan jeg få hjelp når jeg lurer på noe?

Mona Hansen er Norges mest erfarne på droneforsikring,, og svarer på alle slags forsikringsspørsmål fra UAS Norways medlemmer.

Ja, det kan du – og det er helt gratis. Trenger du hjelp til å oppgradere medlemskapet ditt, kan du ta kontakt direkte med UASN. Dessuten: Mona Hansen er Norges mest erfarne på droneforsikring, og vårt kontaktpunkt i forsikringsselskapet Starr Companies. Hun svarer på alle slags spørsmål fra våre medlemmer.

Hvordan bestiller jeg?

Det er veldig enkelt, og går veldig fort. Logg inn på medlemssidene på UAS Norways nettsider. Legg inn informasjon om din virksomhet og dronen(e) du ønske å forsikre.

Velg type forsikring, og klikk «bestill». Prosessen er gjort på to minutter.

Trenger jeg være medlem hos UAS Norway?

For å få tilgang til vårt tilbud, må du være medlem. Det kan du bli her. Men selv om vi mener vi tilbyr Norges beste droneforsikring, så fins det også andre muligheter.

Kan man få forsikring med privat medlemskap?

Nei, privatmedlemskap og studentmedlemsskap gir ikke tilgang. Du må registrere deg i kategorien enkeltmannsforetak/AS med én ansatt. Dette trenger man ikke organisasjonsnummer for å gjøre.

Hva skjer hvis jeg skader noe/noen med dronen uten å ha forsikring?

Det kommer veldig an på situasjonen. Du har uansett objektivt ansvar, uavhengig av skyld. Som droneoperatør må du utvise sunn fornuft, og det gjelder også forsikring.