Nordic Unmanned demonstrerer en drone under UNC 2018 på Telenor Expo, Fornebu.
Foto:UAS Norway/Fredrik Naumann/Felix Features

Årets dronekonferanse – UNC2022 utvides – «early bird» i salg nå

Dronebransjens viktigste møteplass, UNC utvides. Konferansen i november utvides med en tredje dag.

Årets konferanse arrangeres i Kristiansand 21. – 23. november. Dette er andre året på rad som dronebransjen møtes til UNC utenfor Oslo (UNC = Unmanned Nordic Conference).

– Vanligvis har vi hatt en to-dagers konferanse. Det skal vi ha i år også, men første gang har vi i år lagt til en tredje dag, der vi skal snakke om DFR, drone first responer, eller drone in a box som mangle også kjenner til, forteller Anders Martinsen i UAS Norway, som arrangerer konferansen. 

Fra en test av politiets droner over Oslo i juni 2020. Det er nettopp slik bruk som skal presenteres under UNC2022 i Kristiansand. FOTO: Anders Martinsen/UAS Norway

Han forteller at konseptet ved årets UNC blir noe annerledes.

– UNC skal i går bli en enda tydeligere møteplass, der foredrag og «How To» skal gå hånd i hånd. Konferansen skal bli en enda bedre læringsarena. Det dreier seg om alt fra volumberegning til inspeksjon, alle typer oppdragsløsning dataene fra dronen har en sentral rolle, sier Martinsen.

Dette er 13. gang UNC arrangeres. Tidligere har fokus vært på foredragene og  nettverksbygging. Det blir begge deler i år også, men det blir lagt til noe annet. 

– Vi skal legge til læring og praktisk nytte, forteller Martinsen.

Ingrid Dahl Hovland (t.v) fra Nye Veier AS i samtale med Anders Martinsen fra UAS Norway under UNC 2018 i Telenor Expo på Fornebu, I midten står Jane Bordal, Statens Vegvesen midten. Foto: ©UAS Norway/Fredrik Naumann/Felix Features

Medlemmer i UAS kan fra i dag kjøpe «early bird»-billetter til en gunstig pris. Samtidig er dert ute en «call for speakers».

  • – Det er en åpen invitasjon der vi går bredt ut og sier at dersom du har en løsning eller en ide, da har du en brikke i store puslespillet som dronebransjen består av. Da har du en gylden anledning til å kunne nå et norsk, nordisk og internasjonalt publikum. 
  • Er du interessert i presentasjon under UNC2022? Arrangementskomiteen inviterer foredragsholdere til å melde seg.

Målet er å skape fortsatt vekst i norsk og nordisk dronebransje, 

– Har man en løsning er UNC kanskje det viktigste utstillingsvinduet. Vi skal gi norsk dronebransje vinger. Vi har en spennende programkomite i arbeid. En ting som allerede er sikkert, er at vi skal sette fokus på offentlig sektors bruk, eller som enkelte vil si – manglende bruk, av droner. Det gjorde vi også i 2020 i samarbeid med Kristiansand kommune. Potensialet er ekstremt stort.