Bedre Fly(t): Ledes av Ketil Solvik-Olsen

Sett av datoen 9. mars. Da skal konferansen Bedre fly(t) i Kristiansand gi offentlig sektor bedre kunnskap og forståelse om bruk av droner og dronedata.
UAS Norway

– Offentlig sektor bruker droneteknologi for lite. Denne konferansen skal gi inspirasjon, motivasjon og engasjement til offentlige aktører, slik at de enkelt kan komme i gang med bruk av droner og/eller data som er innhentet med droner.

Det forteller daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen, som nå slipper de første detaljene om konferansen Bedre fly(t). Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal lede konferansen i Kristiansand 9. mars. Solvik-Olsen var statsråd i fem år, og er nå blant annet spesialrådgiver for UAS Norway.

Martinsen lover å gi svar på alt man måtte lure på om droner.

– Vi vil vise at droneteknologi berører mange flere enn de som hittil har tatt det i bruk. Det handler om å hjelpe ulike aktører i offentlig sektor etablere droneprogrammer og integrere droner i den daglige driften. Det kan dreie seg om alt fra inspeksjoner og kartlegging til krisehåndtering og beredskap. Mange som jobber operativt i det offentlige vil kunne få stort utbytte av konferansen. Deltakerne får møte droneeksperter som dem både til å bruke droner, kjøpe dronetjenester og gjøre data fra droner til en verdi for organisasjonen, sier Martinsen.

Luftfartstilsynet vil være til stede for å fortelle om regelverk og dataeksperter kommer for å snakke om bruk og deling av data fra droner. I tillegg deltar ulike leverandører for å informere hva som er tilgjengelig av droneteknologi allerede i dag.

– Vi skal avlive myten om at droneteknologi ikke er klar. Det er den. Den er veldig klar, og offentlig sektor må ta den i bruk nå, sier Martinsen.

Se program og kjøp billett