DRONEARRANGEMENTET SOM ALDRI FANT STED. Bjørn-Arild Woll annonserte billetter til 1.000 EURO pr stk og presierte at det var begrenset med antall plasser til arrangementet. Foto: Skjermdump Linkedin

Bjørn-Arild Woll annonserte billetter til ukjent drone-arrangement

Bjørn-Arild Woll annonserte billetter til droneshow for 10.000 kroner stykket hos Green Flyway på Røros. Men Green Flyway var ikke kjent med arrangementet.
Ole Dag Kvamme

Billettene omtaler han som begrenset, og skal innebære besøk til Trondheim, Røros og Östersund i Sverige. Byene inngår i et etablert samarbeid i Green Flyway.

– Det ble stoppet av korona, sier Bjørn-Arild Woll i dag.

Les også: Bløffet avis med investering på 2,5 milliarder

Les også: Avsløringen: Kjøpte flyplass uten penger

Les også: Ordfører varsler oppvask etter mislykket flyplass-salg

Les også: Tidligere ansatte og investorer anklager Woll for svindel

Konsortium

I reklamen for arrangementet heter det at Woll skal åpne en global dronerute, og for en første flight i et nytt prosjekt: The Drones for Good Consortium.

Woll lenker salgsplakaten med www.roros.no og www.greenflyway.se for mer informasjon. Men ingen av nettstedene har informasjon om arrangementet.

Tidligere faglig prosjektleder Tor Odd Iversen for Green Flyway har tidligere forklart at de hadde kontakt med Bjørn-Arild Woll, men avsluttet i april, etter å ha hørt om erfaringene Hol hadde rundt Dagali flyplass.

SOLGTE BILLETTER TIL 10.000 KRONER: I januar la Bjørn-Arild Woll ut billetter til 1.000 Euro per stykk til et arrangement som aldri fant sted, rundt 10.000 kroner, for en annonsert hendelse 30. mars til 2. april 2020. FOTO: Skjermdump Linkedin

– Ikke kjent med invitasjonen

Iversen bekrefter at konsortiet Woll reklamerer for, var noe han tok opp i samtalene med dem.

– Dette var et av forslagene han kom med i sin dialog med oss: Han hadde en rekke utenlandske interessenter som han ønsket å invitere til Røros og Östersund for egen regning, noe vi var positive til da en av våre oppgaver er å etablere ulike aktiviteter rundt de to stedene, forklarer Iversen.

Iversen sier det ikke kom mer konkret ut av det, og han kjenner ikke til billettsalget.

– Jeg var ikke kjent med at han hadde sendt ut denne invitasjonen til konsortiet, han sa til oss han hadde interessenter allerede. Green Flyway var ikke avsender av denne informasjonen, og vi skulle heller ikke bidra med annet enn tilrettelegging dersom dette besøket ble noe av. Alt han skriver om «Drones for good consortium» får stå for hans regning, vi har ikke vært involvert i denne invitasjonen, sier Iversen.

– Hva er dette konsortiet?

– Det må du nesten høre med Woll om. Det var snakk om en rekke utenlandske aktører som drev med utvikling av teknologi knyttet til helse- og velferd – «blålysdroner» som han kalte det, svarer Iversen.

– Kun lurt oss for tid

Iversen forklarer at han ikke lenger jobber i Green Flyway, men sammenfatter informasjonen han fikk om konsortiet til Woll slik:

– Begrepet var ikke og er ikke kjent for meg – det var en logo på en plansje han viste i et møte og kort redegjorde for. Sammen med flere andre, sier Iversen.

Han presiserer at de ikke brukte annet enn tid på Woll, ingen penger.

– Han har ikke hatt noen avtale med oss, vi har ikke gjort noe arbeid for ham og det han skriver i invitasjonen må stå for hans regning. Han har ikke bedt om penger, ikke fått signaler om at det var penger å hente i prosjektet, eller på andre måter lurt oss annet enn at vi har brukt tid på møter med ham, sier Iversen. 

– Utsatt på grunn av korona

Dronemagasinet har spurt Woll om konsortiet, billettsalg og samarbeidet med Green Flyway og invitasjonen.

– Det ble aldri solgt én billett, da arrangementet måtte utsettes på grunn av Covid 19, svarer Woll.