UNDER VANN: Undervannsdroner var også i år godt representert. Nye konsepter fra Oceanalpha ble presentert innenfor Unmanned Surface Vehicle (USV)

CES2020: Dette var årets høydepunkter

UAS Norway har dekket CES, verdens største teknologimesse i Las Vegas sammen med Eirik Norman Hansen. Her er noen av høydepunktene
Anders Martinsen

Teknologiåret starter alltid med Consumer Electronic Show (CES) i Las Vegas. Like sikkert er det at det også presenteres nyheter som berører dronebransjen. CES2020 var ikke noe unntak.

Hva er nytt i år?

Tidligere snakkket vi ofte om IoT (Internet of things) – årets slagord kan kanskje best oppsummeres med IoT (Intelligence of things). Alt fra kjøleskap, roboter, hus og hjem til droner blir smartere og får større prosessorkapasitet. Et av eksemplene på dette finner du hos Autel Robotics som nylig lanserte kanskje den første dronen på markedet med oppløsning inntil 8K og 48 MP kamera. Med kameraer som i sanntid gir deg nær 360 graders antikollisonssytem på kjøpet løfter man behovet for både sanntidsprosessering og prosessorkapsitet. Det er gjort mulig med blant annet prosessor fra Movidius som leverer til flere droneprodusenter som DJI og Autel.

Eirik Norman Hansen oppsummer hovedsakene fra CES

UAS Norway tok med seg teknologioptimist og futurist, Eirik Norman Hansen til Las Vegas og CES for å sjekke ut noen av årets nyheter på verdens største teknologimesse, CES.