Deltok på «Svalbard minutt for minutt»:– Dronebilder er en naturlig del av historiefortellingen

I NRK har droner en naturlig plass i de fleste produksjoner – både innendørs og utendørs. Eirik Solheim, journalist, droneekspert og teknologientusiast i NRK Beta, forteller mer under droneseminaret fra Svalbard 25. februar. Meld deg på – helt gratis.

NRK-programmet «Svalbard minutt for minutt»  varte over ni døgn. Over 13 300 minutter – uten avbrudd. Opptakene ble gjort om bord i MS Spitsbergen i august 2019, og vist på skjermen første gang i begynnelsen av 2020.

To av personene bak produksjonen kommer til det direktesendte – og kostnadsfrie – droneseminaret fra Svalbard 25. februar. De vil fortelle om arbeidet med droner i ekstreme omgivelser, som kulde, fuktighet og en båt i bevegelse.

– Droner er en av de tydeligste teknologiutviklingene de siste årene. Mens vi gjerne blir litt skuffet over nye ting på andre områder, blir vi dypt imponert på når vi ser utviklingen på dronefronten, forteller Eirik Solheim, journalist, droneekspert og teknologientusiast i NRK Beta.

Meld deg på seminaret her. 

Solheim konstaterer at tv-teamet nå kan komme tettere på motivene,  fordi bildekvaliteten på de mindre dronene er blitt vesentlig bedre.

– På grunn av forbedret flytid og downlink-hastighet kan vi også i større og større grad gjøre live-sendinger med droner. Tidligere var det veldig mye styr å få til. Det er også interessant å se utviklingen med FPV-droner, og typen bilder de kan gi. Vi har begynt å se på hvordan vi kan bruke det i større produksjoner, sier han.

I NRK har droner blitt et mye vanligere verktøy siste årene, og kan nå ha en naturlig plass i de fleste produksjoner – både innendørs og utendørs, forteller journalisten.

– Det har gått fra å være en sær liten greie som noen få visste om, til å bli et verktøy som de fleste produsentene kjenner godt. Til å begynne med var dronebilder nesten bare en gimmick, en kul greie som ikke var dramaturgisk motivert. Nå er det blitt en naturlig del av historiefortellingen, sier Solheim.

Fakta

“Droner og miljø”

  • Digitalt droneseminar som sendes fra Svalbard 25. februar
  • Gratis for alle
  • Mange spennende foredragsholdere. Seminaret åpnes av klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn.
  • Temaer er blant annet droner i miljøarbeid, flyvning under krevende forhold og FPV.
  • Ledes av Anders Martinsen (UASN) og Rune Schlanbusch (NORCE)

Påmeldingslink