Eirik Norman Hansen jobber som foredragsholder og programleder, men er kanskje først og fremst teknofreak med et nært forhold til droner.

Denne mannen skal gi deg UNC 2022 på live sending

Skal du ikke til den store nordiske dronekonferansen UNC 2022? Fortvil ikke. Du kan få smakebiter under livesendinger fra Kristiansand med foredragsholder, programleder og teknofreak Eirik Norman Hansen.

– Jeg tar med meg studioet mitt og så kjører jeg noen livesendinger. Det blir primært i pausene, og jeg tenkte å hente gjester inn i mitt hjørne og lage noen korte sendinger gjennom dagen. Jeg vil ta litt pulsen på årets UNC-konferanse, sier Eirik Norman Hansen til Dronemagasinet. 

Hansen er kjent for mange UNC-deltagere fra tidligere konferanser, der han blant annet har vært konferansier.

– Jeg er teknofreak, litt han teknologi-optimisten og futuristen. Så jeg er veldig opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, for organisasjonene våre og samfunnene rundt oss. Jag har alltid hatt en liten forkjærlighet og fascinasjon for roboter og droner. 

Interessen til Norman Hansen strekker seg imidlertid forbi det gøyale med ny teknologi.

– Det å bli revet med er spennende, det er derfor har jeg fire chipper i kroppen og VR-briller, men det jeg prøver på hele tiden er å se forbi det åpenbare. Ofte når det kommer ny teknologis så henger folk seg veldig opp i enkelte ting, sånn som med Marck Zuckerberg og Metaverse, forteller Norman Hansen. 

Det han snakker om er oppdateringen av VR-plattformen til Metaverse.

– Fordi all avansert grafikk krever mye prosessorkraft, så er avatarene blitt enkle figurer. Det folk og pressen hang seg opp i var at de så ut som tegneseriefigurer, i stedet for hva man kan bruke den plattformen til.

Norman Hansen blir nesten litt streng når han snakker om nødvendigheten av å se forbi det med spill og det gøyale.

– Det er et så stort potensiale! Folk gjør kirurgiske inngrep og stiller medisinske diagnoser med den teknologien. Vi må bli flinkere til å se forbi det åpenbare.

Det er noe av det Norman Hansen ønsker å bruke sine sendinger fra UNC 2022 til. Følg med, følg med!