Droneflyging forbys i restriksjonssonene Oslo 2, Romerike 1 og Romerike 2. I de andre sonene er det tillatt med ubemannede luftfartøy, men forbudt for alle andre opp til 3000 fot.
Foto:Skjermdump fra Oslo-politiet.

Droneforbud over Oslo til torsdag kveld

Politiet i Oslo innførte restriksjonsområde for droner og andre luftfartøy da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom til Norge onsdag morgen.
Hans O. Torgersen

Zelenskyjs besøk ble holdt hemmelig til han hadde landet på Oslo lufthavn Gardermoen onsdag.

Da sendte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ut en pressemelding 08.08.

Ukrainsas president Volodomyr Zelenskyj på talerstolen i Oslo onsdag sammen med statsminister Jonas Gahr Støre. FOTO: www.president.gov.ua

– Jeg ønsker Volodomyr Zelenskyj varmt velkommen til Norge. Nå ser jeg fram til å møte og ha samtaler med ham. Norge fortsetter å støtte Ukrainas forsvarskamp, sier statsministeren i pressemeldingen.

Kort tid etter sendte operasjonssentralen i Oslo-politiet ut meldinger på X/Twitter om at alle de forhåndsdefinerte restriksjonsområdene er aktivert.

På IPPC.no ser man den røde ringen som viser at alle restriksjonssonene er aktivert. På teksten på fem av dem står det at droner (RPAS) er unntatt sammen med militære luftfartøy, politiet og ambulansehelikopter. For alle andre gjelder forbudet opp til 3000 fot. FOTO: Skjermdump IPPC.

Tre av de åtte restriksjonsområdene gjelder både droner og alle andre luftfartøy, men i de fem andre er droner unntatt. Det kan være mulig å få dispensasjon:

«Ved behov for dispensasjon ta kontakt med Oslo politidistrikt på tlf 476 98 750. Man kan få dispensasjon for å ivareta viktige samfunnsinteresser.», skriver politiet.