Gratisseminaret «Droner og miljø» 25. februar:Slik blir du bedre forberedt under vanskelige forhold

Sjefspilot i NRK Luftfoto Jon Krosby fløy drone 12 timer om dagen i ti døgn under tøffe forhold i «Svalbard minutt for minutt». På gratisseminaret «Droner og miljø» deler han sine erfaringer.
UAS Norway

«Svalbard minutt for minutt» var et helt spesielt prosjekt for NRK, og et helt spesielt prosjekt for sjefspilot Jon Krosby i NRK Luftfoto.

– Forventningen var at det ville bli annerledes enn normale flyvninger sørpå, og det ble bekreftet så det holdt. Det var veldig vanskelig, både fordi vi fløy fra en metallbåt og fordi det er så langt nord. Det var enda mer utfordrende å fly der enn vi hadde forventet, sier Krosby.

– Det som var verst var at GPS og kompass ikke fungerte som normalt i det hele tatt. Med de forholdene, så langt nord, i tillegg til at vi fløy fra en metallbåt, var det veldig lite av automatikken i dronene som fungerte som det skulle, sier Krosby, som fløy drone i 12-timers vakter i ti dager i strekk under innspillingen av «Svalbard minutt for minutt».

Sammen med NRK-kollega Eirik Solheim deltar piloten på det direktesendte gratisseminaret «Droner og miljø» som sendes fra Svalbard 25. februar.

Meld deg på seminaret her. 

De to vil fortelle om sine opplevelser på Svalbard, og snakke om hvilke praktiske tiltak man kan ta for å fly under vanskelige forhold.

– Vi kommer til å dele av våre erfaringer, slik at man kan plukke opp noen tips for å være forberedt under vanskelige forhold, når dronene ikke oppfører seg helt som forventet. Det er viktig å ha god kjennskap til utstyret sitt, konstaterer han.

Fakta

«Droner og miljø»

  • Digitalt droneseminar som sendes fra Svalbard 25. februar
  • Gratis for alle
  • Mange spennende foredragsholdere. Seminaret åpnes av klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn.
  • Temaer er blant annet droner i miljøarbeid, flyvning under krevende forhold og FPV.
  • Ledes av Anders Martinsen (UASN) og Rune Schlanbusch (NORCE)

Påmeldingslink