Dette bildet av rasområdet ble tatt tirsdag 5. juli fra et redningshelikopter.
Foto:Luca Bruno (AP/NTB)

Brekatastrofen i Italia:Droner satt inn i søket etter savnede

Søket etter de savnede etter isbre-ulykken i Italia blir begrenset til overflyginger med helikoptre og droner på grunn av faren for fallende is og stein, opplyste redningsmannskapene tirsdag.
NTB-AFP

Fem fjellklatrere er fortsatt savnet etter isbre-ulykken, som dermed kan ha krevd 12 liv.

Italienske myndigheter fikk tirsdag kontakt med fire utenlandske klatrere som var meldt savnet etter søndagens ulykke. Antallet savnede kunne dermed reduseres til fem. Sju mennesker er funnet omkommet, og israset ser dermed ut til å ha krevd tolv liv.

Åtte andre klatrere ble skadd da deler av en isbre løsnet og raste ned på flere taulag med klatrere i på det 3.343 meter høye Marmolada-fjellet i fjellkjeden Dolomittene.

Redningsmannskapene frykter for at det kan ta uker eller måneder å finne de savnede og påpekte at skredmaterialet som falt ned, har herdet på nytt og krever spesialutstyr for å grave seg gjennom.

– Det utstyret kan imidlertid ikke bringes til stedet gitt den nåværende situasjonen i området, sa redningssjef Maurizio Dellantonio.

Ulykken da is og stein skal ha dundret nedover fjellsiden i så høy fart som 300 kilometer i timen, ifølge italienske myndigheter

Det er uklart hva som utløste raset, men den intense hetebølgen som har rammet Italia siden slutten av juni, kan være en faktor. Det har vært ti grader på toppen av fjellet de siste dagene, noe som er svært uvanlig varmt.