– Så lenge det gjøres trygt og sikkert, er dette en av de kuleste måtene å vise frem pilotegenskaper på, sier UASN-leder Anders Martinsen om FPV-filming. Dette bildet er fra en film tatt i Kristiansand.
Foto: Jørgen Søhagen

Droneracing – spektakulært og spennende: Send inn din film til konkurransen!

I år er droneracing en egen kategori i UAS Norways store foto- og filmkonkurranse. Send inn ditt bidrag, og vinn flotte premier.
UAS Norway

En av de aller mest spennende former for flyvning med drone de siste årene, er droneracing. Det innebærer at droner styres i høy hastighet, ofte tett på natur eller konstruksjoner – eller opplevelser. Øvelsen kalles FPV – first person view – siden piloten gir seerne opplevelsen av at det er de selv som er ute og flyr.

I år er også FPV-filming en egen kategori i UAS Norways store film- og fotokonkurranse.

– Så lenge det gjøres trygt og sikkert, er dette en av de kuleste måtene å vise frem pilotegenskaper på. Som hovedregel flyr du uten GPS og er helt avhengig av pilotferdigheter for å få et bra resultat. Derfor har vi gjort droneracing til en egen kategori i årets konkurranse. Vi gleder oss til å se resultatene fra folk som demonstrerer pilotegenskaper – og tar sikkerhet på alvor, sier UASN-leder Anders Martinsen.

Last opp ditt bidrag her. 

UAS Norway presenterte en slik FPV-video i forbindelse med Bedre Fly(t)-konferansen i Kristiansand i mars, da tidligere statssekretær Harald Furre fikk presentert byen sin på en spektakulær måte. Filmen er tatt av Jørgen Søhagen, og kan ses her:

Årets foto- og filmkonkurranse er godt i gang, og flere gode bidrag er kommet inn – fra nakne holmer og hav til høye fjelltopper. Elin Hansen i UAS Norway har tatt imot flere av disse, og venter på enda flere gode bidrag de nærmeste ukene.

– Vi håper så mange som mulig benytter anledningen til å vise frem hvor flotte bilder og filmer man kan få ved å bruke drone. En fotograf med dette verktøyet kan komme til plasser det ikke har vært mulig å komme til før, fra helt unike vinkler. Man kan fremvise objekter og natur på en helt ny måte, og det er fint å dele med andre, sier hun.

Årets jury besitter sterk dronefaglig kompetanse, og representerer store aktører som NRK Beta, Teknisk Ukeblad, TV2 og Amodei Visual. I tillegg er Marthe Kalseth med, som vant fotokonkurransen i 2018.

– Det er fagsterke folk med ulik bakgrunn, som er sterkt kvalifiserte til å kåre en vinner i de ulike kategoriene, sier Hansen.

Hun oppfordrer alle til å ta med dronen ut på tur i sommer, og prøve ut nye, spennende ting.

– Men husk å fly lovlig.  Det er en del av konkurransevilkårene at opptakene skal være gjort i tråd med gjeldende regelverk. UAS Norway forbeholder seg også retten til å avvise bidrag som bryter med reglene, forteller hun.

– Vinneren vil få mye oppmerksomhet på våre nettsider, men det er mer enn ære og berømmelse å hente. Vi har fått med oss Elefun og Starr Companies og kan tilby gode premier, i form av gavekort og gratis medlemskap/forsikring i ett år, sier Hansen.

VIKTIG: Les konkurransevilkårene her