Utforsk Norges naturperler fra nye perspektiver. La dronen få frem nye vinkler av den fantastiske naturen.
Foto:Thomas Rasmussen

Er dette topp 5 beste destinasjoner å fly med dronen din i Norge?

Ta dronen med deg på tur, og oppdag Norges naturskjønne natur fra et helt nytt perspektiv. Utforsk majestetiske fjorder, storslåtte fjell og sjarmerende kystbyer, og bli fortryllet av den enestående skjønnheten som kun kan oppleves fra luften.
Erfan Shaerzadeh, ChatGPT

Norge, med sin storslåtte natur og varierte landskap, er et drømmemål for droneentusiaster og reiselystne eventyrere. Dronereiser har blitt en stadig mer populær måte å utforske dette vakre landet på, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Fra den dramatiske vestkysten til de majestetiske fjellene i nord, har Norge noe unikt å tilby for dronefotografer og reisende som søker en annerledes og spektakulær opplevelse.

Tre gode huskeregler før du flyr drone i Norge

Før du tar av med dronen din i Norge, er det viktig å være klar over at alle droner som veier over 250 gram må være registrert hos Luftfartstilsynet før de kan flys lovlig. Registreringen er en enkel prosess som bidrar til å opprettholde sikkerheten i luftrommet og gi myndighetene informasjon om dronebruk i landet. I tillegg anbefaler vi alltid å laste ned droneappen, Ninox fra Avinor og registrere alle flyvningeruansett hvor og når du flyr. Hvis du i tillegg benytter deg av Safetofly kan du enkelt få en brukervennlig oversikt som også viser hvor det er forbudssoner mot fotografering og hvor det kan være verneområder som har restriksjoner mot dronebruk. Se også Nasjonale sikkerhetsmyndigheter sine sider.

Naturskjønn prakt fra luften. Opplev den majestetiske norske naturen gjennom dronens linse. FOTO: Christian Sandvik Jensen

Følger du disse tre grunnreglene så kan du få stor glede av dronen på ferie i Norge, men husk alltid å sette deg inn i lokale regler før du flyr.

Vi har sett nærmere på noen av de mest populære reisedestinasjoner som turister reiser til i Norge. Kanskje dette kan gi deg inspirasjon når du skal ut å fly med drone?

1. Geirangerfjorden og Nærøyfjorden: Idylliske Gerianger- og Nærøyfjordene på Vestlandet har inspirert mange fotografer i generasjoner, men husk at tar du med deg dronen hit kan det også foreligge begrensninger som inkluderer blant annet å holde en trygg avstand til folkemengder og dyreliv, samt å unngå å fly for nært offentlige bygninger og infrastruktur.

2. Lofoten: Eventyrlige øyer i nord: Lofoten tilbyr en spektakulær og variert natur med majestetiske fjell, dramatiske kystlinjer og idylliske fiskevær, som gir en unik mulighet til å fange fantastiske luftbilder og videoer med dronen din.

3. Preikestolen, Rogaland: Å fly drone på Preikestolen gir deg muligheten til å fange en utrolig utsikt fra fugleperspektiv over den ikoniske klippen og det omkringliggende majestetiske landskapet, som ellers er vanskelig å oppleve fra bakken.

4. Atlanterhavsveien, Møre og Romsdal: Å fly drone ved Atlanterhavsveien gir deg en fantastisk mulighet til å fange den spektakulære kjøreopplevelsen og det unike landskapet, med broer som bukter seg gjennom holmer og skjær, og Atlanterhavets bølger som slår mot veien.

5. Nordkapp – På kanten av verden: Å fly drone ved Nordkapp gir deg en enestående mulighet til å fange det majestetiske møtet mellom det ruvende klippeutløpet og det endeløse nordiske havet, og skape uforglemmelige luftbilder og videoer som fanger den storslåtte nordiske naturen.

Uansett om du er en erfaren dronepilot eller en nybegynner, vil dronereiser i Norge gi deg en uforglemmelig opplevelse. Ved å være registrert på Flydrone og ta hensyn til de lokale begrensningene, kan du utforske noen av Norges mest fantastiske destinasjoner på en ansvarlig og sikker måte. Med dronen som din trofaste følgesvenn, kan du fange det utrolige landskapet og skape minner for livet. God flytur og velkommen til en magisk dronereise gjennom Norges naturskjønne skatter!