Men en prislapp som starter på ca 80000 kr, har etterspørselen vært stor for den nye dronen.
Foto:DJI

Er DJI Matrice 300 den nye kongen av droner?

Denne uken lanserte DJI sitt nye flaggskip. Langt høyere oppløsning, lengre flyvetid og til en prislapp kanskje under forventet?
Anders Martinsen

-Dette er et av mine drømmeprosjekter sier Eudardo Rodriguez, Product Manager DJI Enterprise til Dronemagasinet når vi snakker med han rett etter lanseringen av DJI sitt nye flaggskip for den profesjonelle dronebrukeren.

-Jeg har jobbet med dette i snart et år og det er på mange måter den mest avanserte dronen vi har laget, vi har tatt med oss mange verdifulle tilbakemeldinger fra bruker av våre 200-serie og gjort betydgelige forbedringer som vi vet at har vært etterspurt.

H20 kommer med 20x optisk zoom med langt høyrere oppløsning enn man er vant til.

Hva har vært viktig i utviklingen av DJI Matrice 300?

– Det har vært en rekke forhold vi har vært opptatt av, økt rekkevidde, bedre beskyttelse mot vær og vind, enklere å bruke og samtidig øke effektiviteten ved bruk av dronen. Det kommer til uttrykk gjennom eksempel funksjoner som gjør det enklere å gjennomføre inspeksjoner og bruke droner til søk- og redningsoppdrag, sier produktsjefen til DJI.

Han får støtte av Martin Andersson i Scandinavian drone. Han melder om stor interesse for DJI`s nye drone.

-Det har vært etterlengtet å få en drone med bedre batterikapasitet, det at DJI Matrice 300 som kommer standard med RTK og en flyvetid på opptil 55 minutter er en formidabel bedring. Samtidig er det nok mange som også vil glede seg over økt kvalitet på den optiske zoom gjennom sensoren H20 og også mulighet for flere sensorer samtidig. Det vet vi mange har behov for av profesjonelle brukere, sier Andersson til Dronemagasinet.

Smart kontroller har fått utvidet funksjoner.

Hva blir prisen?

-Vi forventer at den vil ligge på rett over 80.000,- eks mva pluss sensorer. For en standard utrustning vil det for mange av pakkene som vi setter sammen ligge på et budsjett på 150-200.000,- eks mva.

Og forventet levering i slutten av mai, begynnelsen av juni.

Dronemagasinet på nett kommer tilbake i neste uke med en lengre reportasje med den nye dronen fra DJI.