Fått drone til jul? Her er Erfans tips før takeoff

Lå det drone under treet? For å sikre en trygg og givende start på dronereisen, deler kundeserviceekspert Erfan hos UAS Norway, sine beste tips for å komme i gang. Fra grunnleggende flyferdigheter til forsikringsråd, her er Erfans nøkkelråd for en vellykket droneopplevelse.
Erfan Shaerzadeh, ChatGPT

Les brukermanualen grundig:

Før du tar av med dronen din, er det viktig å forstå dens funksjoner og begrensninger. Les brukermanualen nøye for å lære om drift, sikkerhet og vedlikehold.

Registrer dronen:

I Norge er det lovpålagt å registrere dronen din. Dette kan du gjøre på flydrone.no. Sjekk gjeldende regelverk for din drone og bruk, og ta eksamen og nettkurs. Les mer HER.

Kjenn dronens funksjoner:

Utforsk dronens ulike modi, fotografi- og videoinnstillinger. Forstå hvordan du styrer kameraet, justerer høyde og styrer retning. Dette vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av dronens muligheter.

Sjekk værforholdene:

Før du flyr, undersøk værforholdene. Unngå å fly i kraftig vind eller dårlig vær, da dette kan påvirke dronens ytelse og sikkerheten.

Finn et trygt sted å fly:

Velg åpne områder, borte fra folkemengder og bygninger. Dette reduserer risikoen for skader og gir deg mer plass til å manøvrere sikkert. Unngå å fly over mennesker. Fly aldri i nærheten av steder hvor helikopter, for eksempel ved sykehus, kan ta av og lande.

Forstå og følg regelverket:

Kjenn til regelverket for droner i ditt område. Dette inkluderer høydebegrensninger, flyforbudssoner og personvernregler. Å overholde reglene er avgjørende for sikkerheten og overholdelse av lovverket.

Fly aldri over 120meter. Fly aldri i nærheten av flyplasser, med mindre du har særskilt tillatelse. Se Luftfartstilsynet for regelverk og safetofly for restriksjonsområder.

Øv på grunnleggende flyferdigheter:

Start med enkle manøvre, for å bli kjent med dronens respons. Øv på å ta av og lande jevnt, kontrollere høyden og utføre svinger. Dette vil gi deg trygghet når du tar dronen på lengre turer.

Batteri-vedlikehold:

Følg anbefalingene i brukermanualen for batteri-vedlikehold. Dette inkluderer riktig lading, oppbevaring og utskifting av batteriet, når det er nødvendig.

Beskytt personvernet:

Vær bevisst på andres personvern når du tar bilder eller videoer med dronen. Unngå å fly over private områder uten tillatelse, og respekter folks rett til privatliv.

Forsikre dronen din:

Alle droner som veier mer enn 250 gram eller har kamera må forsikres. Du kan forsikre din drone som medlem gjennom UAS Norway. Som medlem kan du dra nytte av muligens dronebransjens beste forsikring.

Den dekker skader, tap og ansvarssituasjoner, i tillegg til en rekke andre medlemsfordeler. Dette gir ekstra trygghet og beskyttelse.

Forsikre deg om sikkerhetsutstyr:

Investér i nødvendig sikkerhetsutstyr som beskyttelsesdeksler, ekstra propeller og eventuelt kollisjonsvern, avhengig av dronemodellen din.

Med disse nøye utvalgte tipsene fra Erfan, kan du nyte din nye drone på en trygg og ansvarlig måte. Du kan alltids kontakte oss på member@uasnorway.no eller på telefon 32 99 33 88.

Kundeservice er åpen hele romjulen!

Utforsk himmelen, fang fantastiske øyeblikk, men ikke glem å prioritere sikkerheten og overholdelse av regelverket. God jul og lykke til med dronen din!