Som medlem i UAS Norway har du tilgang til markedest beste sikkerhetsprodukter for dronepiloter. UASN har spesialisert seg på unike sikkerhetsprodukter av høy kvalitet.
Foto:Marcel Tiedje

Flyr du drone? Da trenger du disse sikkerhetsproduktene

Mange flyr drone, men for å være kvalifisert dronepilot må du prioritere sikkerhet. UAS Norway tilbyr alle produkter virksomheten din trenger for å fly trygt.
UAS Norway

Hvis du er en dyktig og kvalifisert dronepilot vet du at sikkerhet alltid må være fokus. Da er det også nødvendig med noen sikkerhetsprodukter, som refleksvest, varseltrekant og sperrebånd for at du skal få gjennomført dine oppdrag på en trygg og god måte.

Disse, og mange flere produkter, kan du finne på UAS Norways webshop – kun tilgjengelig for deg som er medlem i UAS Norway.

En av medlemmene som bruker dette daglig er Neil Campbell i droneselskapet Aersea AS, blant annet kjent som en av aktørene som vant Statsbyggs dronekontrakter i fjor.

Campbell slår fast at fokus på sikkerhet er avgjørende i alle droneoperasjoner.

– Sikkerhet er høyeste prioritet, og det er viktig å vise omgivelsene at vi holder på med droner. Vi avgrenser området med sperrebånd og varseltrekant , slik at vi er godt synlige og sikkerheten til tredjemann blir ivaretatt på best mulig måte, sier Campbell.

Han bruker også refleksvesten som er merket «dronepilot», samt pilotbevis fra UAS Norway som ID-kort. Pilotbeviset viser operatør iD / godkjent klasse samt relevant kontaktinformasjon til selskapet han representerer.

– Pilotbeviset har jeg stående i jakkelomma, slik at folk vet hva jeg driver med og at jeg har nødvendige tillatelser. All nødvendig informasjon kommer frem der, sier Campbell.

Dette er de tilgjengelige sikkerhetsproduktene du kan bestille fra webshopen:

Pilotbevis

Markedets mest anerkjente ID-kort for profesjonelle dronepiloter. Et synlig bevis på at du er godkjent dronepilot, nå også oppdatert med de nye operatørklassene. Husk å bestille pilotbevis til alle pilotene i ditt selskap.

Pilotbevis er en av fordelene med å være medlem i UAS Norway. Du får det inkludert i medlemskapet. Om du vil bestille flere, så koster det 295 kr pr. pilotbevis. Foto: Marcel Tiedje

Refleksvest

Refleksvesten som er spesialdesignet for droneoperatører er en av UASN mest populære artikler i webshopen. Refleks på ryggen med skriften “DRONEPILOT”. Har også en plastlomme på brystet som rommer pilotbeviset samt mulighet for å feste samband ol. Vesten kommer i størrelser fra S til XXL.

Refleksvesten er en av UAS Norways mest populære produkter. Den kommer i oransje og gul, og har en plastlomme på brystet til pilotbeviset. Den har DRONEPILOT i refleks på brystet og på ryggen. Koster 595 kr. Neil bruker her størrelse L på bildet. Foto: Marcel Tiedje

KJØP REFLEKSVEST HER

Varseltrekant

Svært praktisk for å opplyse omgivelsene om droneoperasjonen din. Varseltrekanten markerer «droner i arbeid», og kan lett foldes sammen i et futteral.Tekst er synlig fra alle tre sidene. Den praktiske kroken på toppen gjør det enkelt å feste sperrebånd når du ønsker å avgrense et område ifb med dine droneopptak.

Skal du fly i tettbebygd strøk? Bruk varseltrekant, og gjerne kombiner den med sperrebånd, så er folk oppmerksomme på at her er det droner i arbeid. Pris: 1595 kr. Foto: Marcel Tiedje

KJØP VARSELTREKANT HER


Sperrebånd

Ofte er det en stor fordel å avgrense området hvor du skal operere dronen, slik at du er trygg på at ingen kommer for nær. Sperrebåndene kan festes i varseltrekant, bil, trær eller annet.

Skal du fly i områder hvor folk ferdes? Da er sperrebåndet noe for deg. Da kan du sikre flyområdet slik at folk ikke kommer for nære. Kommer i pakke med 3 a 250m. Pris: 795. Foto: Marcel Tiedje

KJØP SPERREBÅND HER


Caps

Mange er plaget med sola når de er ute og flyr drone. I tillegg til en skjerm som beskytter mot sol, har denne cap-en dessuten en hardtop som beskytter mot lette støt. Med godt ventilert materiale egner denne capsen seg også varme dager med utfordrende lys. Caps leverer i en størrelse og kan enkelt justeres for å tilpasses den enkelte dronepilot.

Sommer og sol gjør at det kan være vanskelig å fly drone. Med vår pilotcap får du ikke bare skygge for solen, men den har en hard-top som gir deg beskyttelse mot lette støt. Pris: 299 kr. Foto: Marcel Tiedje

KJØP CAPS HER


T-skjorte

En tøff og luftig t-skjorte i polyester, perfekt til bruk i godt og varmt sommervær. T-skjorten har et klassisk pent snitt og vår erfaring er at polyestermaterialet medvirker til at den ikke krølles nevneverdig – perfekt å ha i pilotbag`n når du skal representere din bedrift på jobb. På dette plagget kan du også prege t-sjorten med egen logo om du ønsker det (member@uasnorway.no for mer info)

En flott mørkeblå eller sort CRAFT pilotskjorte med korte ermer. Er det varmt, passer den fint under refleksvesten. Den er merket med DRONEPILOT på ryggen. Pris: 399 kr. Foto: Marcel Tiedje

KJØP PILOTSKJORTE HER


Vindtett pilotjakke

Det er ikke alltid man bader i sol på jobb. På litt vindfulle dager er denne gode, vindtette jakken en helt perfekt bekledning. Denne jakken har vist seg å være like populær sommer som vinter.  På dette plagget kan du også prege t-sjorten med egen logo om du ønsker det (member@uasnorway.no for mer info)

Er det litt vind så kommer skalljakken handy inn. Den har DRONEPILOT i refleks på ryggen. Pris: 795 kr. Foto: Marcel Tiedje

KJØP PILOTJAKKE HER


Dronepilot-bag

I denne nye bagen får du plass til alt du trenger av sikkerhetsprodukter når du skal på jobb.

Når du skal ut og fly er det alltid litt ting en skal ha med seg. Drone, sperrebånd, refleksvest eller lignende. Det passer flott oppi baggen som har UAS Norway logo på ene siden, og DRONEPILOT merket på den andre. Pris: 299 kr. Foto: Marcel Tiedje

KJØP PILOTBAG HER


I tillegg må du alltid huske å bruke SafeToFly, verktøyet som samler all informasjon droneoperatører trenger for å fly trygt, om værmeldinger, luftfartshindre, eiendomsgrenser, barnehager, skoler, flyplasser, restriksjonsområder og NOTAM-meldinger. Tjenesten oppdateres i samtid.

– Jeg bruker SafeToFly hver gang jeg er ute og flyr. Det er et perfekt verktøy for å sjekke hvor du har rett til å fly, sier Campbell.

Lyst å bli medlem i Norges største dronenettverk? Du kan enkelt melde deg inn i UAS Norway her