Foto:Forsvarets mediebibliotek

Forsvaret kjøper norske nano-dronerStor dronekontrakt til 200 millioner kroner

Tirsdag skriver Teledyne FLIR endelig under på storkontrakten for salg av nanodronen Black Hornet 3 for 200 millioner kroner de neste sju årene til Forsvaret.
Ole Dag Kvamme

Både forsvarsminister Bjørn Arild Gram og direktør i Forsvarsmateriell Gro Jære delta på signeringen tirsdag klokken 13.45.

Allerede i desember omtalte Dronemagasinet storkontrakten til Teledyne FLIR på Hønefoss. Da hadde det allerede gått en måned siden den nasjonale kunnskapsdatabasen for offentlige anskaffelser fortalte at Teledyne FLIR hadde vært eneste tilbyder, og ville få kontrakten.

Stolt leverandør

– Vi er veldig glade for at Forsvaret har som intensjon om å inngå en større rammekontrakt på inntil 7 års varighet på Black Hornet med oss. Allerede fra januar er vi klare til å starte forhandlinger med Forsvaret, og kan levere alle dronene i 2022, sa direktør Christian Fekete, som leder FLIRs norske avdeling på henholdsvis Eggemoen og Hvalstad – FLIR Unmanned Aerial Systems (FLIR UAS).

Dette er noen av de unike spesifikasjonene som The Black Hornet har. Nå skal altså forsvaret, og også kanskje andre offentlige aktører benytte seg av samme anskaffelsen.

I desember ønsket ikke Fekete å kommentere hvor mange droner den nye kontrakten innebærer. Men etter det Dronemagasinet forstår vil leveransen i denne omgang bestå av rundt 200 systemer, hvorav hvert system består av 2 droner.

Her er reportasjen Dronemagasinet skrev i fjor høst.

Saken oppdateres