Han er den nye redaktøren i Dronemagasinet

Petter Emil Wikøren er ny redaktør i Dronemagasinet.
Hans. O. Torgersen

Wikøren skulle egentlig bli lærer, men hoppet av både lærerutdanningen og selve lærergjerningen. I stedet ble han pressemann. Nå er han ansatt som ny redaktør i Dronemagasinet, som utgis av UAS Norway. 

Første nærkontakt med norsk presse var da han hadde ansvaret for presseakkreditering i fotballklubben Start tilbake i 2005. 

– Der traff jeg journalister, fotografer og pressefolk fra hele landet. Det slo meg som et yrke jeg kunne bruke mine personlige egenskaper til. En dag bestemte jeg meg for å ta opp et lån, kjøpte dyre kameraer og en politiradio, forteller Wikøren. 

Seks måneder senere var han frilansfotograf for VGs lokalkontor i Kristiansand. Dette markerte starten på en pressekarriere som endte med et opphold etter han sa opp som ansvarlig redaktør i lokalavisen Lindesnes ved utgangen av 2021.

– Hva var det som førte deg til en såpass spesiell redaktørjobb som denne i Dronemagasinet?

– Litt tilfeldigheter egentlig. Jeg hadde nådd metningspunktet for tradisjonelt pressearbeid i lokalavis. I tillegg var jeg også lei av reiseveien til Mandal og ønsket muligheter i hjembyen Kristiansand. 

– Hva ser du frem til med jobben i Dronemagasinet?

– Produsere saker, lage innhold, være med og informere, nå ut til folk med et budskap. Det har jeg alltid likt. Jeg ønsker å være en aktiv del av arbeidet med å videreutvikle og forsterke posisjonen Dronemagasinet har som den naturlige kilden til alt dronerelatert stoff for våre lesere.

Jobben som redaktør var ikke lyst ut, men daglig leder i UAS Norway og daværende redaktør i Dronemagasinet, Anders Martinsen, kjenner Petter Wikøren fra mange år tilbake. En dag møttes de to tilfeldig.

Petter Emil Wikøren (44) er ny redaktør for Dronemagasinet. Han har mange års erfaring fra norsk presse.

– Jeg spurte Anders om hvordan det så ut i hans bransje og vi begynte å prate om hva som det kunne bli ut av det. Vi er litt like i støpegodset, så vi kartla et behov. Fra vi snakket sammen til jeg hadde første arbeidsdag gikk det en uke. 

Wikøren er ikke en høytflyvende droneperson, har lite kjennskap både til det tekniske, flyoperative og dronebransjen. Han forteller at den nye jobben innebærer nye utfordringer for ham. 

– Jeg blir 45, så jeg er ikke for gammel til å la meg utfordre. Den journalistiske biten har jeg kontroll på, men det er samtidig annerledes i et landskap hvor teknologien har så fremtreden rolle i våre saker. En av de kortsiktige oppgavene blir å gjøre meg bedre kjent med dronefaget, sier Wikøren.

– Hvordan har de første dagene vært?

– Fantastisk spennende. Det er sånn sett en ganske ny bransje for meg, jeg har ingen droneerfaring selv, og har mer enn nok med å lære meg faguttrykk i tillegg til alt det andre som er nytt i en slik jobb. Jeg har hatt kolleger i ryggen fra første stund, så møtet med UAS Norway og Dronemagasinet har vært veldig bra. Jeg ser lyst på det som vi skal bygge sammen.