I morgen braker det løs

Alt er klappet og klart for Norges største dronekonferanse på Fornebu.

– Nå har jeg en god følelse. Det meste er på plass. Noen frivillige og utstillere har kjempet litt ekstra mot naturkreftene i dag, men kvelden før kvelden ser bra ut og vi gleder oss til å starte i morgen tidlig, sier daglig leder i UAS Norway Anders Martinsen onsdag kveld.  

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, Avinor-sjef Dag Falk-Petersen, 40 foredragsholdere på to scener, 13 utstillere som jobber tett med dronenæringen, og totalt over 200 registrerte deltakere – det er de viktigste ingrediensene i Telenor Expo torsdag og fredag, når UAS Norway arrangerer UNC-konferansen for åttende gang.  

Og alt streames gratis på nett.  

– Konferansen streames via en link på våre nettsider. Og dersom det ikke passer å se det direkte, vil både streamingen og saker fra fordreagene bli liggende tilgjengelige, sier Martinsen.   

UNC-konferansen er Norges største dronekonferanse og har utviklet seg til å bli en arena hvor hele næringen samles. Det vil bli stort fokus på sikker integrering av droner, og samferdselsministerens presentasjon av regjeringens arbeid med dronestrategi.  

– Bredden er enda større enn tidligere år, og enda flere deler av økosystemet er til stede. Det er også veldig gøy at vi blant deltakerne finner flere som er i startgropa med store droneprosjekter, og som er her for å utvikle sine nettverk. Konferansen i år bekrefter det vi har sagt før: Dette er en næring i betydelig vekst, sier Martinsen.  

– Hva håper du å ha oppnådd når du forlater Telenor Expo fredag ettermiddag? 

– Da håper jeg at deltakerne, enten ved å være fysisk til stede eller via streamen, har fått mer innsikt og mer kunnskap om bransjen, og dessuten utvidede nettverk. Og at de som er ferske har fått en sjekk på om deres ideer og konsepter er klare, eller om de trenger andre partnere. Og viktigst av alt, jeg håper statsråden har gitt klare tydelige signaler gjennom dronestrategien og at alle sammen kan bidra videre til fortsatt sikker integrering av droner og utvikling av droneindustrien.