Anders Martinsen fra UAS Norway (t.v.) og Interpols direktør for teknologi og innovasjon, Madan Oberoi, etter mandagens fjordtur med Ruters elektriske ferge.
Foto:Trygve Indrelid, UAS Norway

Interpols dronekonferanse for første gang i Oslo

Interpol åpnet mandag morgen sin fjerde internasjonale ekspertkonferanse om droner for politi og beredskap - for første gang i Oslo.
Ole Dag Kvamme

Avdelingsdirektør Tone Vangen, som leder beredskapsavdelingen i Politidirektoratet, tok imot gjestene mandag morgen.

– Vi er glade for å åpne konferansen, som har vært utsatt i flere år på grunn av pandemien, sier Vangen.

Tone Vangen fra Politidirektoratet ønsket de fler enn 300 deltagerne på Interpols dronekonferanse velkommen mandag morgen. FOTO: Trygve Indrelid/UAS Norway

Interpols direktør for teknologi og innovasjon, Madan Oberoi, åpnet konferansen.

 

– Interpol ser alltid etter nye løsninger, og hvordan disse kan brukes av politi i ulike land. Norge er i sentrum for slik utvikling.

– Vi har samlet ulike eksperter, og vil vise løsninger gjennom praktiske tester på messeområder, sa Oberoi, som oppfordret deltakerne til å dele erfaringer.

Interpol og norsk politi har valgt UAS Norway til å arrangere det tre dager lange arrangementet. Programmet ligger her.

– Vi har 300 deltakere fra over 50 land til stede. De fleste er politi, men det er også aktører fra samfunnssikkerhet- og beredskap, sier daglig leder Anders Martinsen i UAS Norway.

Konferansen foregår på Kongshavn videregående skole, og på et messeområde på Grønli havn ved Sørenga. Arrangementet er lukket, og har høy tilstedeværelse av kunnskap og teknologi hos internasjonale aktører.

–  Interpol søker samarbeidspartnere for å arrangere sine konferansen, for oss var det opplagt å si ja.

«Law enforcement» er stikkordet, men Martinsen understreker at det ikke bare er blåslysetatene som er involvert. Objekt- og områdesikring, som kraftanlegg og vannforsyning, er også med.

– Konferansen skal skape oppmerksomhet rundt nåværende muligheter og fremtidige behov i både privat og offentlig sektor, for å finne de beste løsningene, sier Martinsen.

Ved Grønlia havn viser 12 utstillere frem AI-løsninger, spesialdroner og siste utviklingen i gadget for dronesektoren.

– For de som er glade i teknologi, så er dette et utstillingsvindu, sier Martinsen.