Bildetekst: Børre Eimhjellen, Airlift Solutions og John Arne Hellesø i Helitrans. Under UNC2018 har de sammen utviklet en droneberedskapstjeneste som er operativ fra i dag.
Foto: Fredrik Naumann

Landsdekkende drone-beredskapstjeneste etablert på UNC

Airlift Solutions og Helitrans har under UNC2018 etablert et landsdekkende droneberedskapstilbud, der droner og dronepiloter skal være på plass på bestilt sted i løpet av to timer – via helikopter!
Sigve Losnegård

Avanserte droner og sertifiserte dronepiloter fraktes i helikopter fra åtte ulike baser til ethvert sted i Norge i løpet av to timer etter bestilling.

Foreløpig er tjenesten så fersk at Børre Eimhjellen i Airlift Solutions og John Arne Hellesø i Helitrans ikke kan være helt eksakt om hvilke droner og utstyr som omfattes av tjenesten, men det er foreløpig snakk om 5-6 cutting edge-droner i Matrice-klassen med det aller nyeste innen varmesøkende kameraer og zoom.

– Vi dekker et behov som er etterspurt i hele landet, sier Børre Eimhjellen.

– Responstiden er avgjørende for mange klienter, og vi er på stedet i løpet av nitti minutter til to timer.

Potensielle kunder er brannvesen, politi, Sivilforsvaret og Røde Kors, samt nettselskaper, firmaer og kommuner med behov for tjenester innen inspeksjon, søk og redning.

Tjenesten er operativ allerede i dag.