Jørn Aarak i Elefun.
Foto:Anders Martinsen

– Mange har negative assosiasjoner til droner

Elefun er på plass i Arendalsuka, og vil gjerne gi folk innsikt i hvordan droner egentlig fungerer.
Jan Frantzen

– Det er ingenting som måler seg med å møte mennesker ansikt til ansikt, sier Jørn Aarak i Nordens største forhandler av droner, Elefun. Selskapet er til stede på UAS Norways stand i Arendal mesteparten av uka, og mener tilstedeværelsen har stor verdi.

– Mange har negative assosiasjoner til droner, og forbinder dem med krig eller spionasje. Dette er en mulighet til å gi dem innsikt i en verden de ikke kjenner så godt. Jeg har også et håp om å treffe en eller to nøkkelpersoner, som politikere eller organisasjonsmedlemmer, slik at jeg kan fortelle om bransjen vår, sier han.

Elefun har den siste tiden etablert seg også i det profesjonelle markedet, og leverer droner til aktører som Statnett og Røde Kors.

– Det er en økende del av forretningen. Ellers har salget av droner flatet litt ut, etter at det eksploderte for et par år siden. Det er som en iPhone, man trenger ikke nødvendigvis den nyeste modellen når den man har fungerer godt. Unntaket er droner som brukes til foto og film. Den optiske kvaliteten øker hele tiden, og det markedet er stadig i utvikling, sier Aarak.