Adele Hagen, elev ved SKAP kreative folkehøyskole, hadde med en av skolens droner på utdanningsmessen i Telenor Arena.
Foto:Hans O. Torgersen

Flere tusen besøkende til utdanningsmesseFlere skoler tilbyr droneutdanning

Fler enn 30.000 skoleelever har i januar og februar besøkt utdanningsmessene rundt om i landet. Denne uken arrangeres den siste messen hvor de møter Adele Hagen og dronen hun har med fra SKAP kreative folkehøyskole.
Hans O. Torgersen

Telenor Arena, kjent konsertarena på Fornebu Bærum utenfor Oslo, er stedet for den siste messen onsdag og torsdag denne uken.

Besøkende på utdanningsmessen møter først den store standen til Forsvaret, som har egen utdanning for droneoperatører i flere av våpengrenene. De uniformerte mannskapene på standen har imidlertid  ikke med seg hverken droner eller annet utstyr som brukes av soldater og offiserer.

Forsvarets stand på utdanningsmessen i Telenor Arena. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Studentene fra SKAP kreative folkehøyskole i Mandal, landets sydligste folkehøyskole, har derimot med seg flyvende utstyr som brukes i undervisningen.

– Vi har to DJI-droner på skolen, og så har vi noen små prøvedroner, forteller en av studentene, Adele Hagen.

Dronen er av den velkjente typen DJI Phantom.

Dronelappen

– Først og fremst må man ha bestått dronelappen for å fly dronene. Det var vi på kreative medier-linjen og oppfinner-linjen som tok lappen. Det er mest vi på kreativ media som bruker dronene til å lage filmer og ta bilder med.

– Er dette populært?

– Ja, absolutt! Dronene brukes i nesten hver eneste produksjon, de forbedrer en film med nesten tusen ganger, vil jeg si. Du får en helt annet uttrykk. 

Dronevideo brukes blant annet på skolens hjemmeside.

SKAP kreativ folkehøyskole  har ca. 90 elever. 13 av dem går på linjen kreative medier. Flesteparten av skolens elever går videre til nye studier i veldig mye forskjellig.

Adele valgte å søke om å få ta et andre år som stipendiat på folkehøyskolen. Etter det håper hun å studere videre på Sørlandet.

– Jeg har søkt kommunikasjon og medier på UiA (Universitetet i Agder) i Kristiansand, forteller hun til Dronemagasinet.

Brann- og redningsetatene er også til stede på utdanningsmessen. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Utdanningsmessene arrangeres i januar og februar på ni steder rundt om i landet. Arrangør er Tautdanning.no/Messeselskapet, som reklamere med at deltagelse er en unik mulighet til å møte et stort antall studiesøkende ungdommer fra hele landet.

Besøkstallene på de fem første messene (Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Bergen og Ålesund) var på til sammen 26.500. Det betyr at totalt besøkstall vil ende på godt over 30.000.