Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn åpner droneseminaret på Svalbard neste uke
Foto: Venstre

«Droner og miljø» 25. februar:Miljøvernministeren åpner droneseminaret på Svalbard

Klima og miljøminister Sveinung Rotevatn åpner "Droner og miljø"-seminaret, som sendes fra Svalbard 25. februar - og er gratis for alle.
UAS Norway

– Dette er en anerkjennelse av at droner spiller en sentral rolle i stadig flere samfunnsnyttige formål, sier UASN-leder Anders Martinsen etter at det ble klart at klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn åpner det digitale seminaret «Droner og miljø» som blir sendt fra Svalbard 25. februar.

Meld deg på det digitale seminaret her

Et viktig fokus under seminaret blir hvordan droner anvendes i forbindelse med norgeshistoriens største miljøopprydding i området rundt det nedlagte kullgruveanlegget Svea. Her skal bygninger, veier, kaianlegg og forurensede jordmasser fjernes, og droner er blant verktøyene som blir brukt i dette arbeidet.

Anders Martinsen (t.h.) sammen med Rune Schlanbusch under UNC 2020. Sammen leder de sendingen fra seminaret Droner og miljø på Svalbard.

– De siste årene har vi sett et større og større fokus på miljørettet arbeid med droner. Både Kystverket, Kystvakten, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet og EMSA har brukt droner til alt fra fiskerioppsyn til kartlegging av miljøfall. På Svalbard skal vi høre fra flere som har erfaring med miljørettet dronebruk, teste teknologi, og lære så mye som mulig sammen, sier Martinsen.

I tillegg til klima- og miljøvernministeren kommer blant annet Morten Johansen fra Store norske, som er sentral i Svea-arbeidet hvor droner har blitt benyttet som verktøy i kartlegging og dokumentasjon.

Det er også mye annet å glede seg til under seminaret – og det er gratis for alle.

Les mer om «Droner og miljø» her