UASN-teamet på plass i Arendal.
Foto: Jan Frantzen

Mye aktivitet ved UAS Norways stand i Arendalsuka

UASN befinner seg i Arendal hele uka. Og begynnelsen var lovende for bransjeorganisasjonen.
Jan Frantzen

Arendalsuka regnes som en av landets viktigste møteplasser innen politikk, samfunns- og næringsliv. Mandag ble årets arrangement satt i gang, og UAS Norway var naturligvis på plass. Det var flott vær og sol i sørlandsbyen da UASN åpnet sitt ruvende telt i Peder Thomassens gate klokken i 13-tida. Interessen var stor utenfor standen allerede lenge før åpning.

– Responsen har vært veldig god. Det er ingen tvil om at interessen for droner er stor i Norge, og med tanke på typen henvendelser vi får her, er det også mye kunnskap om næringen.

Det sier daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen, når det nærmer seg slutten av første dag.

Standen ser ut til å tiltrekke seg både barn – som får et lynkurs i droner, og et mer voksent publikum som får en innføring i avansert norskutviklet droneteknologi.

Foto: Anders Martinsen

Mange aktører på plass

Før sommeren ble alle medlemmer av UASN invitert til å delta i Arendal, og flere aktører meldte interesse. Martime Robotics har tatt turen for å vise frem sin nye drone og Elefun er til stede for å informere om det siste innen dronenyheter. I løpet av uka dukker Kongsberg Aerospace, Norut og Teknova også opp.

UAS Norway var også til stede i Arendalsuka i fjor, og da var deltagelsen meget vellykket.

– Mange konkrete samarbeider og prosjekter kom ut av vår tilstedeværelse sist. I år er standen dobbelt så stor og ambisjonene for å knytte nettverk er store. Vi har også initiert flere møter her nede, og allerede før standen åpnet hadde vi samtaler med et organisasjoner som kan bli en viktig samarbeidspartner i vårt arbeid for integrasjon av droner, sier Martinsen.

Debatt

UAS Norways stand skal fylles med droneaktivitet og informasjon hele uka, og torsdag arrangeres debatten «Dronestrategien – hva nå?».

Det vil også bli delt ut hundrevis av vafler sammen med et lynkurs om drober  ved UAS Norways stand, og Martinsen håper alle som er interesserte i droner tar turen innom.

– Jeg vil oppfordre alle som er i området til å komme, ikke bare til vår stand, men til Arendalsuka generelt for å se for en viktig arena det er, sier han.

Arendalsuka arrangeres 13. – 18. august.