UNC 2017 -høydepunkter
Foto:Fredrik Naumann

Oppsummering: Det som var bra, og det som kunne vært bedre

Vi snakket med forskjellige aktører mot slutten av UNC-konferansen.
Jan Frantzen

– Det har vært en av de mest spennende konferansene jeg har vært på, på lenge. Og jeg er på mange. Det sier konferansier Tom Kjell Sørensen mens det aller siste innslaget på UNC-programmet går mot slutten i auditoriet.  

– Det er blitt en møteplass med veldig mange forskjellige folk og miljøer. Jeg tror ikke droneforeningen har hatt en sånn type bredde og dybde på en samling før. Kolleger har vært borte hos meg og sagt, «oi, Tom, her burde flere av våre kolleger vært.»  

f.v. Konferansier Tom Kjell Sørensen og Styreleder i Uas Norway Knut Moe

Sørensen er på fire-fem konferanser i måneden, og har også et innspill til hvordan UNC kan bli enda bedre.  

– Gjennomføringen har vært god. Det eneste jeg stiller spørsmål ved er lengde og antall pauser. Jeg tror mange ble litt slitne. Skal det være over to dager, bør det være litt flere pauser, sier han.  

Viktig for sikkerheten 

– Jeg sier som alle andre pamper: Dette var den beste konferansen noen gang, smiler Knut T. Moe, styreleder hos UNC-arrangør UAS Norway.  

– Men det mener jeg, altså. Jeg er veldig fornøyd både med oppmøte, teamet som har gjennomført konferansen, innholdet, graden av involvering, graden av diskusjon – det har vært masse diskusjoner i salen, masse i gangene og over maten. Involvering og engasjement er det eneste som kan drive sikker integrering av droner fremover, til vi kommer til et punkt hvor droner er en sikker del av luftrommet.  

– Så, et steg videre for SID? 

– Ja. Det er ikke en fight som vinnes én gang, den vinnes hver dag. Og sånne kjempe-eventer som dette bidrar til at man tar mange skritt videre, sier Moe, som også er tilfreds med Telenor Expo som arrangementslokale.  

– Det er et godt sted å være, med rom både for konferanse og prat.  

– Hva er du ikke fornøyd med? 

– Jeg jobbet litt med å få sett streamen i sted, da var det noe tekniske problemer. Men det var nok bare en glipp. Og så er jeg jo ikke fornøyd med at vi ikke har plass til alle. Det var 150 plasser, vi er overbooket, det må vi finne en løsning på til neste gang. Vi må ha plass til alle som vil være her.  

Vidar Vetland, CTO Office & Architecture, Technology Division, Telenor Norge

Profesjonelt 

Streamingen som UAS Norway har tilbudt i år har vært en suksess, med flere hundre brukere. Og over 200 deltakere har vært innom Telenor Expo i løpet av de to dagene på Fornebu.  

– Det har vært en veldig positiv opplevelse, jeg har lært utrolig mye, sier seniorrådgiver Vidar Vetland – en av foredragsholderne i Expo fredag.  

– Hvordan har du blitt tatt imot og behandlet, synes du? 

– Veldig profesjonelt. Det må jeg si, sier Vetland, som knyttet mange kontakter i løpet av sitt besøk.  

– Telenor har gjort lite med droner så langt. Så jeg har lært mye. Fra null, egentlig.  

CMO i Robot Aviation, Erol Cagatay snakker med kolleger i sofagruppa utenfor utstillerommet når vi slår av en prat.  

– Vi har vært og hørt flere foredragsholdere, og jeg har opplevd det som variert og med god kvalitet, med mye interessant stoff på to forskjellige auditorier. Vi har møtt forskjellige mennesker, på forskjellige nivåer, fra forskjellige bransjer, og i tillegg har utstillingen vært veldig bra, sier han.  

Diskusjoner, involvering og engasjement under UNC 2017!

Heller midt i uka? 

Jens-Petter Kihl står litt lenger inn i lokalet, som en av de få som ikke har begynt å pakke sammen ennå. Han representerer Blinken AS, som er utstyrsleverandør til bygg- og anleggsbransjen og landmålingsfirmaer. Kihl sier dette:  

– Konferansen har vært veldig bra. Vi har hatt godt besøk og snakket med mange interessante kunder.  Vi har ikke hatt mulighet til å være så mye i auditoriet, men de vi har snakket med har skrytt av foredragsholderne og det faglige innholdet.  

– Vær gjerne brutalt ærlig. Har du noe negativt, så kom med det..?  

– Det var litt vanskelig finne frem, vi sleit litt med det, smiler han.  

– Vi synes vel kanskje dette kunne vært arrangert tirsdag og onsdag, i stedet for inn mot helga, ellers har alt vært veldig bra.