Arkivfoto av Johan Sverdrupfeltet i Nordsjøen.
Foto:Carina Johansen / NTB

Politiet starter etterforskning etter observasjon av droner i Nordsjøen

Sørvest politidistrikt har startet etterforskning etter flere observasjoner av droner ved flere norske plattformer i Nordsjøen.
NTB

Totalt er det rapportert om minst seks observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til norske plattformer på norsk sokkel, skriver Stavanger Aftenblad.

Lørdag ble det observert det som beskrives som en «svær» drone i nærheten av Kristin-feltet. Tirsdag dukket det opp en ny drone som skal ha vært under 50 meter fra Heidrun-plattformen, rapporterer Stavanger Aftenblad.

– Vi har iverksatt en etterforskning for å få klarhet i hvorvidt det er droner som er observert, hvor dronene eventuelt flyr i forhold til installasjonene, hva intensjonen er og hvem det er som står bak, sier Amund Preede Revheim, som er seksjonsleder for Nordsjø/Miljø i Sørvest politidistrikt.

Han bekrefter at operatørselskaper i Nordsjøen har meldt fra om flere observasjoner av droner som de ikke kjenner til, men vil ikke si nøyaktig når dronene er observert.

– Vi tar dette på alvor, Vi vet ikke hvem det er, og vi holder alle muligheter åpne. Vi tar dette på alvor og kobler på relevante ressurser og relevant kompetanse, sier Preede Revheim.

Seksjonslederen understreker at det er straffbart å fly droner i sikkerhetssonene rundt plattformene uten at dette er avklart på forhånd.

Han sier politiet samarbeider med bransjen og tilsynsmyndigheter og at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er rutinemessig varslet om saken.

Les også: 

Droner overtar logistikkoppdrag fra helikopter i Nordsjøen