Gratisseminaret «Droner og miljø» 25. februar:Se norgesmesteren i droneracing fly på Svalbard

Erik Holden har trent droneracing daglig i fire år, og er regjerende norgesmester. Meld deg på det digitale gratisseminaret «Droner og miljø» og lær av hans spektakulære flyvninger på Svalbard.
UAS Norway

Han vant kongepokalen i 2020. Han er på landslaget, og har deltatt i VM og Champions League. Og i slutten av februar deltar han i “Alle Mot 1” på NRK – for andre gang.

Erik Holden er altså regjerende norgesmester i droneracing, og tilhører også eliten internasjonalt. Det forklarer han slik:

– Jeg har trent mye. Sikkert 1-2 timer hver dag i fire år, forteller han, og konstaterer at droneracing krever svært god kontroll over spakene.

– Det stiller høye krav til presisjon og «smoothe» bevegelser. Dronene er vanskelige å håndtere, og man må trene mye på simulator først. Det er ikke som en vanlig drone som man bare sender opp og begynner å fly. Man må trene og trene, og ikke gi opp selv om det er vanskelig i starten, sier Holden, som aldri før har filmet i sånne omgivelser som han skal gjøre i forbindelse med droneseminaret «Droner og miljø» som sendes fra Svalbard 25 . februar.

Meld deg på det digitale seminaret her

– Jeg kommer til å vise hvordan man kan lage kule videoer, og skal blant annet vise en litt ny sjanger som går på å fly pent og cinematisk med en racing-drone. Det er blitt veldig populært fordi GoPro-kameraene er blitt veldig bra og har nå innebygd stabilisering som gjør at du kan få det til å se veldig cinematisk ut. En slik drone er litt mer ustø enn en vanlig drone, men med ny programvare har det blitt mer stabilt, slik at man kan lage videoer med høy nok kvalitet til å brukes for eksempel i filmproduksjoner, sier Holden.

Droneracing er en raskt voksende sport i Norge. Holden forklarer dette med at dronene er blitt mer tilgjengelige, billigere og mer standardiserte.

Les mer om «Droner og miljø» her

Fakta

«Droner og miljø»

  • Digitalt droneseminar som sendes fra Svalbard 25. februar
  • Gratis for alle
  • Mange spennende foredragsholdere. Seminaret åpnes av klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn.
  • Temaer er blant annet droner i miljøarbeid, flyvning under krevende forhold og FPV.
  • Ledes av Anders Martinsen (UASN) og Rune Schlanbusch (NORCE)

Påmeldingslink