Ragnvald Albretsen fra Seabrokers Group kommer med juleønske og en klar bestilling til dronebransjen.
Foto:Sebastian Moe

Sparket BringVil ha droner til å fly posten sin på Forus

Ragnvald Albertsen i Seabrokers utfordret dronebransjen på direkten: – Jeg tilbyr 1 millioner kroner til dem som kan fly posten fra Ganddal til kontoret vårt på Forus i Sandnes, sa Albertsen.
Ole Dag Kvamme

Det ble stille i salen da Ragnvald Albertsen (69) utfordret salen i Sola torsdag ettermiddag.

Mannen som bygde opp Seabrokers AS fra 1982, har utviklet en rekke selskaper, etter hvert som bedriften han startet fikk behov for egne tjenester.

Torsdag var Albertsen invitert til UNC2021 for å fortelle om bedriften, som også har satset på autonome busser i et prosjekt fra 2018.

Salen med storm…

Men det ble stille, da Albertsen kom med utfordringen, og altså industrikjempen møtte det moderne dronefolket.

– Beklager whiskystemmen. Det er ikke for mye som er årsaken til min hese stemme. Det skyldes heller en mangel på whisky, sa Albertsen.
Egentlig hadde han salen i sin hule hånd fra han startet å fortelle om hvordan han brøt sedvane da han ble nektet å overta en bedrift i Aberdeen i 1993, og neste dag startet opp sin egen, i samme by, i samme bygning, og i samme hjørne av bygning, bare i etasjen over.

– De som jobbet i etasjen under meg kom nesten alle som en over til vår bedrift etter hvert, sa Albertsen.

Utfordret bransjen

Så ville han altså utfordre dronebransjen. Han viste til at det var «mange som tester, men det finnnes lite permanent drift med droner, ikke som jeg har sett.» sa Albertsen.

Derfor:

– Derfor har jeg juleønske: Det er at noen skal kunne fly post fra Ganddal til Forus morgen og kveld. Jeg kan ikke forstå at det skal være så vanskelig. Det bør være en enkel sak. Vi sluttet med Posten, for det var for dyrt.

For en mill

Avstanden er i luftlinje rundt 8 kilometer.

– Den som kan komme med en ordning, og fly post tur retur morgen og kveld, har en permanent jobb med droner for meg. Hvis noen i salen enten har løsningen eller kan utvikle den, så ta kontakt, vi er klare til å begynne umiddelbart, sa Albertsen.

Han syntes salen var merkelig taus.

– Jeg hører noen si de har muligheten, men ikke klar med løsning. Er ikke det typisk denne bransjen. Hvorfor gjør man det ikke, hvis man har løsningen? Jeg har et oppdrag som må løses. Det er ikke en test, men en kontrakt som kan gå over flere år, sa Albertsen, og henvendte seg igjen til salen:

– De som ønsker tilby dette, kan henvende seg til oss umiddelbart eller i løpet av uka.

– Ellers får vi ordne det selv

Konferanseleder Anders Martinsen kom opp på scenen.

– Det høres ikke ut som de er interessert, sier han til Martinsen.

– De holder kortene tett til brystet, svarer Martinsen.

– Hvis ikke de kommer, må vi ordne det selv, sa Albertsen.

Det var en lite skjult trussel til en bransje han opplever som ikke leveringsdyktig.