Airolit S1 er produsert i Göteborg og det svenske selskapet prøver å utfordre giganter i bransjen, som DJI.
Foto:Airloit

Svenske Airolit vil utfordre dronegigantene

Den svenske droneprodusenten Airolit prøver å utfordre gigantene i markedet og lanserer en drone for krevende Nordiske værforhold.
Hans O. Torgersen

Airolit S1 er produsert i Göteborg og er designet for å kunne operere i tøffe, nordiske værforhold.

Det svenske firmaet gjør et poeng av at deres produkt gir brukerne full kontroll over oppdragene ved å sikre sensitiv informasjon. 

Sensorene som leveres sammen med drone er produsert av det israelske selskapet Next Vision.

Nye Airolit S1 er det siste tilskuddet innen svensk forsvars- og sikkerhetsteknologi. Den fleksible dronen er utviklet med og for aktører innen forsvar, sikkerhet og infrastruktur, skriver Airloit i sin pressemelding. 

– Mens tidligere modeller hovedsakelig fokuserte på tunge løft, er S1 optimalisert for taktiske ISR-oppdrag og lange flygninger. Det er med stolthet at vi lanserer en drone med høy kvalitet og økt funksjonalitet, og som er utviklet internt for å imøtekomme brukerens behov, sier administrerende direktør Claes Kjölhede i Airolit. 

Han sier at Airolit S1 er stabil og pålitelig i både snø og regn – noe som bekreftes av IP55-klassifiseringen. 

Dronen kan håndtere krevende vindforhold på opptil 25 meter per sekund og har en flytid på opptil 75 minutter.

Airolit S1 har dessuten en lastekapasitet på 3 kg, noe som gir allsidighet i forhold til hvilken type sensorer som kan festes på dronen. 

Airolit S1 har i følge produsenten en MTOW vekt på 6.1 kg og flyvetid på inntil 75 minutter. Produsenten oppgir i pressemeldingen at systemet er IP55 sertiisert og CE merket. Pris er ikke oppgitt. Systemet er standard oppsatt med Next Vision Dragon Eye2 / X80.

 

– Utviklingen av S1 stilte høye krav til både elektronikkplattform, konstruksjon og design. Dronen har gjennomgått grundige tester for å sikre kvalitet og sikkerhet. Det at vi selv utvikler våre UAV-løsninger betyr at vi garanterer informasjonssikkerhet, brukertilpasninger og service ved behov, sier Claes Kjölhede i pressemeldingen. 

Airloits nettsider kan du lese mer om den nye dronen.