Knut Roar Wiig har gått av som administrerende direktør i Nordic Unmanned. Dette bildet av ham ble tatt på selskapets stand på ONS i Stavanger i august 2022.
Foto:Hans O. Torgersen

Toppsjefen i Nordic Unmanned går på dagen

En av gründerne av droneselskapet Nordic Unmanned, Knut Roar Wiig, har gått av som toppsjef i selskapet med umiddelbar virkning.

Det meddelte Nordic Unmanned ASA i en børsmelding mandag.

I børsmeldingen heter det at Knut Roar Wiig «har avtalt med styret at han vil trekke seg fra sin lederrolle».

Styret i Nordic Unmanned har med umiddelbar virkning ansatt Arne Roland som midlertidig administrerende direktør. I børsmeldingen karakteriseres han som en «erfaren industrileder».

Nordic Unmanned gikk med et stort underskudd i fjor. Dette skrev Dronemagasinet da selskapet i februar presenterte resultatet for fjerde kvartal 2022: Inntektene til det norske droneselskapet Nordic Unmanned økte i fjerde kvartal 2022, men kostnadene økte mer enn tre ganger så mye.

Wiig uttaler i børsmeldingen at «det har vært et sant privilegium å bygge og lede Nordic Unmanned som administrerende direktør og medgründer siden vi grunnla selskapet i 2014.»

Han skryter av selskapets ansatte og uttaler at de leverer profesjonelle flytjenester til noen av Europas mest profesjonelle kunder.

Wiig viser til at nylige oppkjøp som etter hans mening har styrket selskapets tilbud med «høypotensiale, verdensledende proprietære og differensierende droneteknologier», og uttaler i børsmeldingen at dette vil gi betydelige inntektsbidrag allerede i år.

«Alt dette, og vår 89 millioner EUR sterke ordrereserve, er vitnesbyrd om det bemerkelsesverdige utvikling vi har bak oss siden vi startet selskapet Jeg har vært i selskapet i mer enn åtte år og det er en naturlig tid å trappe ned når selskapet går inn i en ny fase av driften Jeg ser frem til å støtte selskapets overgang til nytt lederskap på kort sikt, og i egenskap av å være en svært aktiv aksjonær på sikt.», sier Knut Roar Wiig i børsmeldingen.

Det var E24 som først meldte om avgangen. Avisen skriver at «påtroppende konstituert administrerende direktør Arne Roland har erfaring fra ulike selskaper i Kjell Inge Røkkes Aker. De siste årene har han jobbet for eiendomsselskapet Arterra AS. Roland har siden 2020 vært medlem av valgkomiteen i Nordic Unmanned. Han gir fra seg dette vervet når han nå går inn som konstituert administrerende direktør.»