Magnus Johannessen fra Trøgstad jeger- og fiskerforening med en av de 20 kalvene som ble funnet torsdag morgen.
Foto:Bjørn Einar Lier / Trøgstad jeger- og fiskerforening.

Trodde det var feil på drona – fant 20 rådyrkalver

Det var syv lysende prikker å det første bildet Bjørn Einar Lier så fra det termiske kameraet på dronen torsdag morgen. Alle viste seg å være lys levende rådyrkalver.
Hans O. Torgersen

Lier har fløyet for rådyrdugnaden hver dag siden 25. mai og har ikke tall på hvor mange rådyrkalver han har funnet, men han ble svært overrasket over det som møtte ham ved 04.45-tiden torsdag morgen.

– Det er morsomt, men også slitsomt, sånn som i går når en stirrer på skjermen i fem timer og det, for å sette det på spissen, står om liv, forteller han til Dronemagasinet dagen etter.

Grunneier Kristine Holmen og dronepilot Bjørn Einar Lier var veldig godt fornøyd etter å ha funnet 20 rådyrkalver på en morgen. FOTO: MAGNE JOHANNESSEN/TRØGSTAD JEGER- OG FISKERFORENING.

Torsdag var han og Magnus Johannessen fra Trøgstad jeger- og fiskerforening hjemme hos grunneier Kristine Holmen for det årlige oppdraget med å sjekke flere jorder på til sammen 150 mål for rådyrkalver.

LES OGSÅ: Skal du håndtere rådyrkalver under rådyrdugnaden? Her er tipsene

LES OGSÅ: 100 frivillige har meldt seg til dårydugnaden – men trenger flere

LES OGSÅ: Første rådyrkalv reddet med drone fra slåmaskinen

– Jeg sender opp drona, flyr ned til kanten av jordet og det første jeg får inn er syv prikker. Først trodde jeg det var feil på drona, men det var kalver alle sammen. Jeg fortsatte opp til gården og da hadde jeg funnet ti, fløy forbi gården og fant fire til.

Lier forstod da dette kom til å ta tid og ringte andre piloter som kunne overta de oppdragene han hadde senere den dagen.

To av de 20 rådyrkalvene som ble funnet torsdag morgen.

Da han var ferdig med de 150 målene hadde han funnet 20 kalver.

– Det var syv voksne dyr der også, så der var det trafikk. Vi har vært der flere år på rad og alltid funnet dyr, men ikke sånn som i år. Jeg vet ikke om enga var spesielt godt egnet i år eller hva.