Det var en av TV2s droner av typen Mavic 3 som fløy inn i et vindu i Bergen fredag.
Foto:Hans O. Torgersen

Havarikommisjonen varsletTV2-drone i uhell i Bergen

Da TV 2 fredag fløy med drone ved Bryggen i Bergen, gikk noe galt. Dronen gikk gjennom et vindu og endte inne på et advokatkontor.
NTB og Hans O. Torgersen

TV2 har varslet Havarikommisjonen for å få bistand til å finne årsaken til uhellet.

– Vi ønsker å finne ut hva som skjedde og hvorfor, slik at dette ikke skjer igjen. Vi er avhengig av å kunne stole på det ikke skjer noe utenfor vår kontroll, sier Jan-Petter Dahl, ansvarlig for droneoperasjonene i TV2, til Dronemagasinet.

Dronen knuste vinduet og avsluttet ferden på lunsjrommet til Riisa advokatkontor, skriver Bergens Tidende, som først omtalte hendelsen.

– Det er riktig at en drone knuste vinduet på lunsjrommet i fjerde etasje under lunsjen, at dronen endte sin ferd inne på lunsjrommet, og at flere av oss ble overdrysset av glassbiter, skriver advokat og partner Svein Bergset i en SMS til avisen.

– Heldigvis ble ingen alvorlig skadd, men skadepotensialet var stort, så det kunne gått mye verre, skriver han.

Annonse

– Sjokkartet

Jan-Petter Dahl, som også er pressesjef i TV2, beklager hendelsen.

– Det var sikkert en sjokkartet opplevelse. Vi er veldig lei oss for at dette skjedde og fryktelig glad for at ingen ble fysisk skadd, sier han til Dronemagasinet.

Dahl forteller til Dronemagasinet at det var en DJI-drone av typen Mavic 3 som uhellet skjedde med.

Planen var å bruke droner under verdenscupen i triatlon i Bergen søndag, men etter at de mistet kontrollen over dronen under testingen, er alle kanalens droner satt på bakken.

Dronen beslaglagt

Dahl forteller at de umiddelbart varslet politiet og Havarikommisjonen. Det ble foretatt avhør og dronen ble beslaglagt.

Han tror ikke det er snakk om en brukerfeil, men ønsker ikke å spekulere i årsaken.

– Jeg håper og tror at politiet og havarikommisjonen vil undersøke grundig.

Til uken skal TV2, som er en av landets største droneoperatører, vurdere når og hvordan de eventuelt tar opp igjen droneoperasjonene.

For kort tid siden ble nettopp Mavic 3 den første som ble godkjent i klassen C1 etter det europeiske regelverket.